MACKMYRADAGEN 2018 – GÄVLE I RÖK!

2/5, 2018 kl. 14:41

Den andra 2 juni bjuder Mackmyra in till årets stora mat och dryckesfest i Mackmyra Whiskyby. Internationella gäster, svenska whiskyentusiaster, gävlebor och livsnjutare möts i ett smörgåsbord av provningar, matupplevelser, grillar som fräser och rökar som ryker. Se, känn, dofta och upplev hur Mackmyra, som ett av endast få destillerier i världen, mältar och röker sitt eget korn.

  • Mackmyras restaurang, Johanna Wedin, Patrick Björsjö, Daniel Hellman och Andreas Svensson
  • Johanna Wedin och Patrick Björsjö med utsikt från 7 våningen i whiskytornet

STORT FOKUS PÅ MATEN
Några av våra gäster under dagen är Friggin BBQ och Gävle BBQ Team, två av landets bästa grillmästarlag som figurerat i TV4:s Grillmästarna och vunnit SM i Grill. Representanter från amerikanska rökarna Traeger och Svenska Ofyr kommer finnas på plats finns på plats för att prata grill och rök med gästerna.
- Vi strävar efter att skapa en välsmakande mötesplats för levnadsglada gävlebor likväl för våra internationella besökare, säger Patrick Björsjö, Mackmyra Whisky. Det blir en härlig mix av människor som möts kring mat & dryck i världsklass, allt från gävlebor, som tar cykeln eller bussen, till ett 60-tal tyskar och andra besökare som väljer att tillbringa en helg i Gävle.
FOODCOURTS & SMAKMARKNAD
Runt om i Whiskybyn kommer man att möta olika metoder för smaksättning och tillagning. De representerar lokala delikatesser från våra olika whiskylager i Sverige och Tyskland.
Gut Basthorst: Sweinshaxe med surkål och mackmyra senap.
Smögen: Ceviche med rökta räkor och grillad whisky & limealioli
Lofsdalen: viltkorv med lingon ketchup och syltade kantareller
Häckeberga: grillad kyckling med grillad primörsallad mes rökta tomater samt citronvinegret
Utställare av delikatesser är bland annat Ofyr, Traeger, Broil King, Johan & Nyström, Pastillfabriken med flera som också erbjuder möjlighet att köpa godsaker med sig hem.
- I år kommer det att dofta och ryka lite extra härligt, inte enbart från vår foodcourt, där matsmaker från olika delar av vår verksamhet samsas, utan givetvis också från vår rök där vi mältar och röker vårt korn som en av få destillerier i världen, säger Johanna Wedin, Mackmyra Whisky. Passa på att dofta på aromerna från torven och lyssna till vår rökare Håkan Ekström om hur vi kryddar röken med några kvistar enris.
EVENT
Whiskyprovning
25 olika provningar ger besökare möjlighet att uppleva olika typer av Mackmyra Whiskys produkter, pris 170 till 295 kr
THE PARTY (kl 20)
Efter dagens alla intryck kan man avrunda kvällen med fest på anrika Elite Grand Hotel. En lyxig buffé står uppdukad från klockan 20 och festen pågår fram till midnatt. Skön musik och festglada människor samlas i Pelarsalen och på klassiska Verandan. Baren stylas om till en Mackmyra Coctailbar och fokuserar på drinkar i världsklass.
ENTRÉ & BUSS
Biljetter till Mackmyradagen och de olika eventen samt bussbiljett kan köpas via Machmyra Whiskys hemsida. Bussen körs hela dagen från Elite Hotel till Mackmyra Whiskyby och tillbaka, tidtabell finns på hemsidan.

Johanna Wedin

Johanna Wedin

Mackmyra Svensk Whisky AB

Från Gävle, Gästrikland

Medlem sedan 2018-04-28

VÄLKOMMEN TILL MACKMYRA WHISKYBY!
På Mackmyra strävar vi alltid efter att tillverka vår whisky på ett så modernt, effektivt, besöksvänligt och m... Läs mer

Vad vill du läsa?

Publicera

Facebook

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Hjälp

Stäng