Lennart Wastesson Band/Camilla von Bothmer med Jonsson

Datum: 26/9, 2018 Tid: 19:00 - 21:00 Plats: Gävle Konserthus, Gourmet Blå, Gävle

Gävle JazzClub presenterar våra etablerade lokala musiker i nya spännande konstellationer!

Första set: Lennart Wastesson Band bildades 2016 och medmusikanterna menade att det nu var på tiden för gitarristen Lennart att kliva fram som frontfigur. Någon har beskrivit honom som en person man kan stoppa i en cementblandare eller köksmixer och ut kommer något helt nytt! Men är det då jazz som Lennart Wastesson Band spelar? Det är snarare en blandning av latin, folkmusik, visa, blues, fjord-jazz och mycket annat som smälter samman till en egensinnig musik med inspiration från fjärran platser och händelser.
Ingvar Palm på tenor- och sopransaxofon har spelat med Lennart i Ingvar Palm Quartet. Pelle Persson är trum- och slagverksoraklet med en dynamo av stora mått. Lars Sjödin har sin musikaliska bakgrund inom klassisk gitarr. I det här bandet spelar han på en egenbyggd el-kontrabas.

Andra set:
En kväll i New York-anda. Sångerskan Camilla von Bothmer har uppträtt flitigt på jazzklubben och sjunger bara bättre och bättre. Den här gången har hon med sig det kompetenta bandet Jonsson från Sandviken. Bandet rör sig skickligt mellan välkända standards, nyskriven jazz och blues. Adam Dahlbergs saxofon överraskar ständigt och Jon Östmans gitarr glimrar till Håkan Jonssons piano. Lasse Sjödin på bas och Pelle Persson på trummor hänger här med ifrån första set.

Ungdom t.o.m. 19 år har fri entré!

Läs mer på http://www.gavlejazz.se eller följ oss på Facebook.

Linus Gunnarsson

Linus Gunnarsson

Medlem sedan 2013-09-22

Ordförande Gävle JazzClub

Vad vill du läsa?

Publicera

Facebook

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Hjälp

Stäng