Karin Hammar feat. Raphael Jost w Sjöstedt/Ousbäck

Datum: 19/2 Tid: 19:00 - 21:00 Plats: Restaurang Gourmet Blå, Gävle Konserthus., Gävle

Gävle JazzClub presenterar Karin Hammar, som här kommer med en ny grupp. För att sammanfatta vem Karin Hammar är väljer vi att citera motiveringen då hon fick utmärkelsen Årets Jazzkanna i Sundsvall 2017:

”Karin Hammar är en fantastisk ambassadör för trombonen och jazzen i Sverige genom sin orädda hållning till nya projekt, som bandledare, kompositör och solist i olika sammanhang. Hon är en internationellt firad jazzsolist, vars spelstil vilar tryggt på en lång tradition av både svenska och amerikanska föregångare, som hon tar vidare och utvecklar in i vår tid. Med rötterna i den melodiösa jazzen, och nära till både blues och bossa får hennes varma ton spelrum i det lågmälda, men intensiva universum som är hennes.”

Karin bjuder här in den schweiziske sångaren och pianisten Raphael Jost. Den 30-årige Raphael Jost, hemmavarande i Zürich, har redan rönt stora framgångar i hemlandet Schweiz tack vare sin enorma musikalitet i alla sina discipliner. Endast 23 år gammal blev han inbjuden att spela med sitt egna, prisbelönta band på den anrika jazzfestivalen Montreux Jazz Festival. Han vann Swiss Jazz Award 3 år senare. Med en färsk CD i bagaget, kommer kvällen bjuda på både originalmusik från Jost och Hammar och även musik från The American Songbook.
Hammar och Jost träffades på en jazzfestival i Tel Aviv 2018 och inledde där ett samarbete.

Hemma i Schweiz har han en trio och en större grupp med 5 blåsare. Han förekommer också som sångare i Frank Sinatras anda. Vi kan lova att det blir en spännande bekantskap.

Martin Sjöstedt på bas är ett känt namn bland alla som lyssnar på jazz. Han kommer från Uppsala och växte upp med föräldrar som lyssnade mycket på Ellington, Basie och Miles Davis.

Stefan Ousbäck på trummor är ett nytt stjärnskott. Han föddes 1993 redan vid 3 års ålder började han sin musikaliska resa. Vid 11 års ålder började han ta privatlektioner av Petur ”Island” Östlund. 2016 fick han Fasching Vänners årliga stipendium till en ung lovande jazzmusiker.

Medverkande musiker: Karin Hammar tbn, Raphael Jost p/vo, Martin Sjöstedt b, Karl-Henrik Ousbäck tr.

Pris: 260 kr, medlemmar 200 kr, Ungdomar t.o.m. 19 år fri entré.

För mer info gå in på vår hemsida http://www.gavlejazz.se eller följ Gävle JazzClub på facebook.

Linus Gunnarsson

Linus Gunnarsson

Medlem sedan 2013-09-22

Vad vill du läsa?

Publicera

Facebook

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Hjälp

Stäng