Alla tycker om olika täcken

Hur väljer du då ett täcke som passar perfekt för just dig? Vissa vill ha ett luftigt och lätt täcke medans andra vill känna sig kramade om natten med ett tyngre täcke. En del föredrar ett helt dubbeltäcke för sig själv medans andra föredrar att sova utan något täcke alls.

Välj ett täcke av kvalitet

Det bästa du kan göra är att välja ett täcke av kvalitet som tål att tvättas flera gånger samt ett täcke som är anpassat efter din temperatur om natten. Även materialet är bra att ha i åtanke då du väljer täcke.

Fiber
Ett väldigt lättskött material som tål att tvättas ofta. Det torkar snabbt och är även allergivänligt. Ett täcke i polyestermaterial ger en mjuk och luftig känsla.

Microfiber - Fiberdun
Även detta material är av polyester men mycket tunnare och finare fiber. Då denna sorts täcke ger en dunlik känsla kallas den även för fiberdun.

Dun
Om du väljer ett täcke i dun är det smart att välja ett miljövänligt täcke framställt med hänsyn till hållbarhet och djuren välmående.

Hur stort bör täcket vara?

Täcket behöver vara minst 30 cm längre än vad du själv är. Om inte riskerar du att frysa om fötterna under natten. Bredden på täcket bör vara 30 cm bredare än din bröstkorg för att täcka dig ordentligt.

Om du sover med en partner väljer en del att ha separata täcken och andra att dela ett dubbeltäcke. Ni som väljer att dela ett täcke bör välja ett täcke som är minst lika brett som sängen. Men det är väldigt populärt att ha ett enormt lyxigt täcke att gosa in sig under.