Vad skulle Churchill säga i dag?

Vad skulle Churchill säga i dag? Han som önskade att ”krigets erfarenheter skulle hjälpa senare generationer att bemästra de fruktansvärda krafter som i framtiden kan komma att släppas lös”

”Vi skola nästan alla dö” är Aino Kuusinens biografi om livet i Stalins paradis. Hon hörde till politiska eliten tills hon hamnade i sovjetiskt arbetsläger.

Arvet efter Stalin lever kvar och vårdas omsorgsfullt av Putin. Han har samma mål – så lögner, hat, propaganda, söndra och erövra världen; metoderna är modernare och allt är tillåtet.

Bill Browder i ”Mitt krig med Putin” avslöjar korruptionens mekanismer i Putins paradis. Hur kan det komma sig att så många inom mediafolket och ledare har valt att inte se detta? Kramar, pussar, blomsterbuketter och nya anställningar lockade mer.

Flera före detta västerländska politiker fanns på höga poster i av Putin kontrollerade stora industrier. Satt de bara där bland ryska agenter, drack mineralvatten och pratade om väder?

Vad skulle Churchill säga i dag? Han som önskade att ”krigets erfarenheter skulle hjälpa senare generationer att bemästra de fruktansvärda krafter som i framtiden kan komma att släppas lös”.

”Mänsklighetens tragedi når sin kulmen när det visar sig att efter alla ansträngningar, efter offer av hundratals miljoner människor och en seger för den rättvisa saken, vi ännu inte har funnit fred, utan hotas av ännu hårdare och farligare järngrepp än det vi har befriat oss från”. Winston S. Churchill 1948