Handlar du helst på nätet kan scootworld.se vara ett bra förslag. Det finns givetvis massor med andra online baserade shoppar som erbjuder samma sorters varor. Om du gärna vill prova din scooter innan inköp rekommenderas det att du handlar i en fysisk butik där du har tillgång till varorna och bestämma en modell som passar.

Köp alltid en hjälm

Ett absolut måste är att införskaffa hjälm om du ska köra scooter. Även om den inte anses vara den farligaste av sporter så kan du faktiskt komma upp i relativt höga hastigheter beroende på scootern och din egen stil när du kör. Därför är det extra viktigt att skydda huvudet med en hjälm.

Hjälm är obligatorisk både för barn och vuxna. Oftast erbjuder affärerna både skydd och själva scootern så du kan enkelt välja och köpa allt du behöver på en och samma plats. Trevlig körning!

Byt scootern med något annat när vintern kommer

Scootern är ett redskap som passar våren och sommaren. Det är inte lätt att njuta av sin scooter när det är för kallt, blåsigt eller regnigt ute. Och vi vet alla hur hårda svenska vintrar och hösttider kan vara. Så när de är framme är det kanske dags för dig att byta ut scootern med någon annan sport eller nöje.

För dig som använder scootern som ett sportsredskap så finns det flera alternativ. Till exempel kan du börja gå på gymmet ifall det faller dig i smaken. Det är relativt många som besöker gymhallar och det kan vara värt att prova. Detta är givetvis bara ett förslag och behöver inte vara något du måste göra.