Men hur hittar man egentligen rätt maskin för trädgården? Nedan får du några tips med saker att tänka på!

Hur ser din tomt ut?

Börja med att se över hela trädgården. Finns det sluttande delar eller är hela trädgården platt? Är trädgården uppdelad med flera olika gräsplättar? Det finns en robotgräsklippare för alla slags gräsmattor, detta behöver du inte oroa dig över.

Du bör inleda med att ta del av olika robotgräsklippare bäst i test, där hittar du flera olika maskiner och kan jämföra de olika funktionerna i lugn och ro. I en butik kan det vara svårt att hitta för- och nackdelar med de olika maskinerna.

Allra lättast är att låta proffsen se över trädgården och rekommendera olika robotgräsklippare som fungerar bra för den trädgård du har. Men om hela gräsmattan är på samma nivå passar det alldeles utmärkt med en enklare modell.

Se över ljudnivån innan du köper en robotgräsklippare

En robotgräsklippare är mycket tystare än en traditionell gräsklippare. Men det är ändå smart att se över ljudnivån. Speciellt om du vill kunna köra robotgräsklipparen under natten. Men även om den endast ska användas under dagen är ljudnivån viktig.

Större kapacitet bättre än det motsatta

När det gäller kapaciteten är det rekommenderat att köpa en modell med högre kapacitet än vad gräsmattan kräver. På så sätt kan gräset klippas snabbare och gräsmattan användas till lek och annat under en längre tid.

Smarta lås

Nuförtiden är alla robotgräsklippare skyddade men en PIN-kod för att förhindra stölder. Om du vill uppgradera till ett ännu säkrare system kan du välja en robotgräsklippare med uppkoppling. Du kan då följa maskinen via en app på telefonen!