Sofie Lindblom inför effect+dagen på Högskolan i Gävle

14/2, 2018 kl. 17:54

Sofie Lindblom är innovationsexpert, internationell talare och bloggare som kommer och föreläser på effect+dagen den 7/3 på Högskolan i Gävle på temat "Innovation i Framtiden".

Hur är läget inför effect+dagen?
– Som en bergodalbana! Det går superbra och blir pannkaka om vart annat. Men då vet man att man lever, har kul och lär sig mycket. Vi är inne i en intensiv expansionsfas med ideation360 så det är många bollar i luften. Precis som jag gillar att ha det. Ser verkligen fram emot "Effect-dagen"-bollen ????

Vad känner du till om Gävle?
– Furuvik! Jag var där som liten och har ett tydligt minne från en parkeringsplats av att en fiskmås bajsade på min morfars huvud. Det var precis efter att vi fått utrymma parken på grund av en invasion från massor av bin. Vill man ha action ska man åka till Furuvik helt enkelt. Att tilläggas är att jag var där många gånger utan incidenter från måsar och bin. Det var en toppenutflykt från landstället på somrarna.

Har du varit här tidigare?
– Inte utanför Furuviksparken. Ser fram emot att göra Gävle som vuxen.

Vad kan åhörarna förvänta sig av ditt föredrag på effect+dagen?
– I den snabba takt som världen förändras idag är innovation något som alla organisationer behöver jobba aktivt med. Men många kommer inte längre än att tänka tanken. I mitt föredrag kommer jag prata om hur man gör och var man börjar. Genom relativt små förändringar och investeringar går det att skapa förutsättningarna för innovation i sin organisation, man behöver inte heta Google. Målet är att innovation ska vara något som känns kul och spännande, som man inte kan vänta på att komma tillbaka efter effect+dagen och sätta igång med.

Namn: Sofie Lindblom
Ålder: 28
Titel: VD och Medgrundare till ideation360, del av Innovation360 Group


Sofie Lindblom är innovationsexpert, internationell talare och bloggare. Hon har en Civilingenjör examen i Medieteknik från Linköpings Universitet. Idag är Sofie VD och medgrundare för den globala innovationsplattformen ideation360. Hon var tidigare Global Innovationschef för Spotify. Hennes passion för startupvärlden, innovation och mångfald har lett henne till styrelsepositioner i Business Sweden, Bonnierbolaget Medaify & Silicon Viking. 2014 fick hon priset "Årets IT-tjej" av Microsoft för sitt arbetet att bryta ner stereotyper och inspirera fler tjejer att våga testa en teknisk utbildning. 2015 höll hon två TEDx föredrag: "IT girls are the new it girls" om mångfald i teknikbranschen samt "All that glitters is not gold" om att våga gå sin egen väg. 2016 blev hon utsedd till en av Sveriges 100 mäktigaste kvinnor, en av 101 supertalanger samt årets digitala influencer. 2017 listade TCO Sofie på fjärde plats i listan över Framtidens Mäktigaste då hon är en viktig drivkraft i många frågor. På samma tema har Inspiring Fifty utsett Sofie till en av de 50 mest inspirerande kvinnorna i Europa.

More info: https://sofielindblom.com/
ideation360: https://www.ideation360.com/

Denna artikel är publicerad på Gestrike Magasinet via SvenskPress.se.
Se villkor här »

Presstjänst

Presstjänst

Medlem sedan 2007-05-04

Presstjänst är en svensk skrivbyrå och presstjänst som hjälper företag och organisationer att nå ut med sina nyheter. Från enkla nyhetsuppdaterin... Läs mer

Vad vill du läsa?

Publicera

Facebook

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Hjälp

Stäng