- Vi har bara fått positiva reaktioner från resenärerna, det var fin stämning ombord, barnen gillade underhållningen och pysslade fina påskdekorationer i pysselvagnen, säger Frida Holmkvist, Museivärd på Järnvägsmuseet.
I Storvik hade medlemmarna i Wilhelminasällskapet samt ett antal andra frivilliga laddat upp med förtäring i form av varmkorv och fika.
– Det var bara glada miner och vi fick sälja massor med varmkorv och fika i vårt fina stationshus, säger Marit Snar, en av de lokala arrangörerna. Barnen var helt begeistrade över att få åka ångtåg och många ville gärna göra om resan.
Järnvägsmuseet har planerat för fler resor, som en kulinarisk resa på Inlandsbanan med ånglok, som börjar i Gävle och går genom ljusa vårvinterkvällar till Dundrets topp i Gällivare. Tyvärr slutsåld.
Svenska Järnvägsklubben jubilerar och Järnvägsmuseet deltar och kör ett antal turer med museitåg 18 och 19 maj.
- Vi har en turnéplan för planerade resor under 2018, dock inga fler till Storvik i år, säger Frida Holmkvist. Men det kommer ju fler år och fler fina tillfällen, så vi åker gärna dit igen.
Den 16 juni blir det Hälsingerundan med tåg från Gävle till Bollnäs och därifrån blir det buss för besök hos Växbo Lin, Stenegård, Järvzoo och Järvsöbaden.
Det blir också fler resor med tåg i andra delar av landet och till hösten från Gävle till Dalarna som hndlar om Konst- och industrihistoria, läs mer på http://www.jarnvagsmuseet.se.