Påsktåg Gävle-Storvik

8/3, 2018 kl. 20:44

Påskdagen och annandag påsk, det vill säga 1 och2 april, blir det Påsktåg som anordnas av Sveriges Järnvägsmuseum på rutten Gävle-Sandviken-Storvik med ett alldeles äkta ånglok som drar tåget. Clowner och trollkarlar underhåller och roar på tåget. Man kan också få se hur man vänder ett lok i Storvik på den gamla manuella vändskivan samt fika i Storviks klassiska stationshus!

  • Fika i Storviks Stationshus (2016)
  • Vändning av lok på vändskivan
  • Vändning av lok på vändskivan

Hur går det med planeringen?
– Vi har redan förhandsbokningar på hälften av platserna, säger Frida Holmkvist, som tar emot bokningarna hos Järnvägsmuseet. Jag hoppas att fler passar på att uppleva en tågresa med ånglok och tidstypiska vagnar.
Påsktåget utgörs av ånglok S1 1923, resgodsvagn Giu 37448, personvagn AB0bc 2971, Co8cs 3200 och Co13 2832, med reservation för ändring.
På Stationshuset i Storvik planerar man för fullt för att kunna erbjuda fika till alla som kommer ångande till den gamla järnvägsknuten.
– Det blir självklart te och kaffe och läsk med fikabröd, säger Marit Lundgren Snar, som är arrangerar på Stationshuset.
Priser för resan: vuxna 100 kr och barn 50 kr.
Men det gäller att snabba på att förhandsboka resan, antingen genom att ringa eller gå in på Järnvägsmuseets hemsida.
– Vi har inte planerat för att man ska kunna köpa biljett på tåget, säger Frida Holmkvist. Om blir aktuellt kommer vi att gå ut och informera om det på vår hemsida och på sociala medier så håll ögonen på det.
Komplett tidtabell, info och förbokning: http://www.jarnvagsmuseet.se

Storviks Stationshus

Storviks Stationshus

Medlem sedan 2018-01-18

Storviks Stationshus
Stationshuset uppfördes år 1875 när Norra stambanan byggdes. Stationshuset är byggt i holländsk renässansstil och arkitekt ... Läs mer

Vad vill du läsa?

Publicera

Facebook

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Hjälp

Stäng