OVK-centrets energideklaration visar att vi använder mycket energi för uppvärmning. Uppvärmningen står för cirka 70% av vårt totala energiförbrukning. Vi arbetar därför ständigt med att minska vår energianvändning genom olika åtgärder såsom isolering och installation av ny teknik.

Energideklaration – ett verktyg för miljömedvetenhet

Energideklaration är ett verktyg som används för att visa hur mycket energi ett hus förbrukar. Det är ett viktigt verktyg för miljömedvetenhet, eftersom det visar hur mycket pengar man kan spara genom att minska sitt energiförbrukande. Energideklarationen är också en viktig del av byggnadsprocessen, eftersom den hjälper till att planera och bygga hus som är mer energieffektiva.

Det finns olika sätt att göra en energideklaration. Man kan antingen göra den själv, eller man kan anlita en professionell för att göra den åt sig. Det finns även olika program och verktyg som man kan använda för att göra energideklarationen, både online och offline.

En energideklaration innehåller vanligtvis information om: 
- hur mycket energi huset förbrukar 
- hur mycket pengar man kan spara genom att minska sitt energiförbrukande 
- vilka delar av huset som är mest energieffektiva, och vilka som behöver förbättras 
- hur mycket koldioxid huset producerar 
- hur mycket energi som går åt för uppvärmning, ventilation och belysning.

Så fungerar energideklarationen för ditt hus

Energideklarationen är ett dokument som visar hur mycket energi ditt hus förbrukar. Det är en viktig del av husets energieffektivitet och hjälper dig att se hur mycket energi du sparar jämfört med andra hus. Energideklarationen innehåller också information om vilka material och produkter som används i ditt hus, så att du kan se hur de påverkar din energiförbrukning.

Varför är det viktigt att göra en energideklaration för ett OVK-center?

En energideklaration är ett dokument som visar hur mycket energi ett hus förbrukar. Energideklarationen är viktig för OVK-centret eftersom det hjälper oss att se hur mycket energi vi förbrukar och vilka områden vi kan förbättra. Det är också viktigt att göra en energideklaration för OVK-centret eftersom det hjälper oss att uppfylla de krav som ställs på oss av lagen.

Miljöarbetet är en mycket viktig del av OVK center. De senaste åren har det blivit allt viktigare för oss att ta hand om miljön. Därför arbetar vi ständigt med att förbättra vår energianvändning. En av de saker som vi gör för att minska vår energianvändning är att se till att alla byggnader i OVK center har en energideklaration.