Foto från föreställningen 2015

Oslättfors Dramatörer laddar för en rolig sommar

1/3, 2018 kl. 13:04

I sommar blir det full fart på Lunds Gammelgård i Valbo när Oslättfors Dramatörer sätter upp den fartfyllda farsen ”Där fick du!” - av Krister Claesson, ena halvan av duon Krister & Stefan från Falkenbergsrevyn. Det kan ju vara läge att nu i det vintriga vädret att kunna känna att det snart är sommar och man kan få uppleva den härliga känslan av att låta sig roas på en utomhusteater mitt i den svenska sommaren!

  • Foto från föreställningen 2015

”Där fick du!” spelades även 2008 och den har sina poänger, om man säger så, och därför tycker gänget på Oslättfors Dramatörer att det är dags för en repris! Premiär den 21 juli och man ger 10 föreställningar som avslutas den 29 juli.
Farsen har en traditionellt enkel men snårig story:
Bröderna Sten och Jonas Bengtsson bor på det ärvda barndomshemmet Fågelbo 1:25 i Valbo. De är allt annat än lika: Sten är en lycksökare som alldeles för ofta tar fel väg och hamnar bakom lås och bom medan Jonas är en charmig och snäll festprisse med otur i kärlek. Inte blir deras liv precis lättare av att grannen Ivar Rask, en långt ifrån smart figur, bor tillsammans med sin minst lika speciella mor Signe. Problemen står som spön i backen när Sten får en idé till en inte rakt igenom laglig affär samtidigt som Jonas blir upp över öronen förälskad i sommargästen Anna. Problemet är att han då gått med på att spela Stens fru Josefin...
- Ja, ni förstår, det är helt klart upplagt för diverse komplikationer och missförstånd, men allt ordnar sig nog till slut, säger Mirjam Halenius.
Linda Berving är regissör och Mirjam Halenius producent – och tillika skådespelare. Övriga medverkande är Joachim Hägglund, Mikael Lundgren, Thomas Ek, Åke Pettersson, Hassan Oruzgani, Jonas Halenius och Marlene Holmqvist.
Jonas, Åke, Hassan och Marlene är nya i ensemblen sedan senaste föreställningarn 2016. Marlene spelade med Oslättfors Dramatörerna 1997 och då i ”Skräddarmästare Lagermans döttrar”. En riktig veteran finns bland de medverkande i sommar eftersom det är 25 år sedan Joachim Hägglund började spela amatörteater!
Motto för ensemblen: ”En rejäl skrattsalva förlänger käften!” ger garantier för en skrattfest!

Spelschema 2018
Premiär 21/7 kl:15
22/7 kl:15
24/7 kl:19
25/7 kl:19
26/7 kl:19
27/7 kl:19
28/7 kl:13 och kl:17
29/7 kl:13 och kl:17
Bokning av biljetter på:026–19 74 79.
Biljettpris: 150 kr per person; barn under 13 år gratis
Företag/föreningar minst 10 personer: 130kr/per person.
Hörslinga, handikappramp och handikapptoalett finns.
Bil- och bussparkering.
Swish, kort och kontant betalning.
Fika med hembakat i pausen.

Mirjam Halenius

Mirjam Halenius

Oslättfors Dramatörer

Från Gävle, Gästrikland

Medlem sedan 2014-03-05

Oslättfors Dramatörer startade 1991 i samband med att byborna ordnade en kurs för att få veta mer om ortens historia. Den första föreställningen ... Läs mer

Vad vill du läsa?

Publicera

Facebook

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Hjälp

Stäng