Redan 2008 vid 18 års började Tobias och en kompis med att erbjuda däckservice ”på plats” med en mutterdragare, en domkraft och en bil. 2012 inregistrerades Däckakuten och företaget har på bara tre år växt från en årsomsättning på 250.000 kr till över 2 miljoner!
– När fick hyra de här fina lokalerna på Riggargatan såg vi att det fanns utrymme för att kunna utöka vår service med bilvård, säger Tobias Sundell, ägare till Däckakuten. Vi måste ju ändå se till att våra egna bilar är rena och snygga!
Man kan både boka tid (säkrast) eller chansa och hoppas att det snart blir ledigt. Det är hederlig tvätt för hand utan roterande borstar. Man kan välja mellan tre alternativ:
● Bronstvätt med avfettning, schamponering (med karnaubavax), rengöring av dörrfalsar, avspolning och torkning.
● Silvervätt med samma som Bronstvätt plus tjär- & asfaltslösning, fälgrengöring, underspolning samt spolning av mattorna.
● Guldtvätt med samma som Silvertvätt plus flygrostborttagning, dammsugning, rengöring av paneler, mittkonsol, dörrsidor och insteg.
Tillägg för vaxning och helrekonditionering, dvs vaxning och polering. Om man själv inte har tid att köra bilen till Riggargatan kan man också få bilen hämtad och levererad inom ett avstånd på max 5 km mot et tillägg.
– Vi tar helst betalt med kort, dels för minska stöldrisken och dels för att kunden ska förstå att våra låga priser är seriösa, säger Tobias Sundell.
När det gäller däck och fälg är det Tobias ambition att bli marknadsledande i Gävle. Som ett led i det erbjuder Däckakuten en prisgaranti, som gäller om det uppfyller följande villkor:
● Att det är exakt likadana däck med lägre pris som man hittar hos någon annan däckverkstad i Gävle
● Att priset inte understiger Däckakutens inköpspris (det förekommer prisdumpning)
● Kunden ska kunna visa upp bevis på ett lägre pris, t ex kopia på offert, prislista, mail etc.
● Prisgarantin gäller inte om man redan har köpt däcken och hittar ett lägre pris efteråt

Mer info: http://www.dackakuten.nu