Moster Lotta är en barsk dam, som ingen vågar säga emot. När hon är bortrest får en av de övriga i släkten idén att klä ut sig till henne. Men helt oväntat dyker moster Lotta upp igen och det uppstår många komiska förvecklingar när den äkta och den falska mostern rusar om varandra, ut och in på scenen.
Spelevinken Kalle går i förlovningsplaner, men allt hotas av den excentriska och förmögna moster Lotta, familjens skräck. Men hon kanske också är rädd, och i så fall för vad då?
Men det stannar inte vid en vanlig förväxlingsfars. I konfrontationen mellan de båda ”mostrarna” uppstår en mängd missförstånd, som driver alla släktingarna till att avslöja sina verkliga personligheter.
Krångligt? Många lösa trådar? Spännande? Se den häpnadsväckande upplösningen i Valbo i sommar!
I år är det två nya aktörer med bland skådespelarna, Mikael Lundgren och Sandra Lindahl. Övriga aktörer var med även 2015, Joachim Hägglund, Thomas Ek, Mirjam Halenius samt Mari, Ebba och Elin Edefors.
Det är Premiär lördag den 9/7 kl 15 och är lustspel söndag, tisdag, onsdag, torsdag och fredag samt två föreställningar lördag 16/7 och söndag 17/7.
- Träningen har gått bra och de flesta repliker sitter där de ska så nu finputsar vi, säger Mirjam Halenius. En av aktörerna som man ska hålla koll på är spelevinken Kalle, man vet aldrig vad han hittar på!
Musikaliskt backas skådespelarna i år upp av trion Fäbo'grabbarna med Joakim Södergren-Norin kapellmästare och piano, Erik johansson bas samt Johan Olsson trummor.
En kul och god nyhet är att Ebba Edefors, som tänker bli konditor, har bakat fikabrödet som serveras i pausen!
Vill man vara säker på plats så gäller det att boka biljetter på en gång!