Klubbchefen Anders Eriksson hälsade deltagarna välkomna.
– 2016 var framgångsrikt på flera plan för oss i Sandvikens IF eftersom damlaget vann division 3 och herrlaget vann division 2, sa Anders Eriksson. Damlaget har satt en hög målsättning för lagets första säsong i division 2, serieseger, medan herrlaget har ett mer försiktigt mål, bland de 6 bästa lagen.
Dessutom har klubbens satsning på projektet Framsteget varit väldigt lyckat med i snitt cirka 1.000 deltagande ungdomar varje vecka i olika sociala verksamheter.
- Nattfotbollen är en del av Framsteget och som ger unga killar och tjejer 13-25 år ett bättre alternativ än att ”hänga på stan”, har också varit framgångsrik, sa Anders Eriksson. Senaste månaden har det varit över 100 deltagare per kväll.
Nattfotboll finns i hela landet och sett över hela året har snittet i Sandviken varit 84 deltagare per kväll - långt över snittet i Sverige (63 per kväll).
A-lagets tränare Stefan Lundin informerade om förutsättningarna för matchen mot Akropolis.
– De har haft stor omsättning på spelare och även ny tränare från Grekland, men de blir säkert ett topplag även i år, sa Stefan Lundin. De står högt med backlinjen så vi ska försöka komma in bakom dem med våra snabba spelare.
Det lyckades man bra med i första halvleken med två klara frilägen, som tyvärr inte resulterade.
Stefan Lundin var nöjd med årets nyförvärv med bra spelare i både försvar och anfall.
– Hjalmar Öhagen är förmodligen vår viktigaste spelare med både tekniskt och hårt arbete, sa Stefan Lundin. Men vi har fler spelare som är på väg att ta ytterligare ett kliv i sina karriärer, som York Rafael.
Dagens överraskning var att Marcus Allbäck, före detta landslagsspelare och landslagsledare, ”players manager” dök upp på sponsorträffen.
– Jobbet som players manager innebar över 150 resdagar per år men det innebar också att jag fick titta på många bra fotbollsmatcher för att hålla koll på spelare som var aktuella för landslaget, berättade Marcus Allbäck.
Han arbetar sedan ett halvår som fotbollsagent tillsammans med Martin Dahlin, tidigare landslagskompis.
– Martin har jobbat som agent i 15 år så det känns bra för mig, sa Marcus Allbäck.
Enligt Marcus Allbäck arbetar han och Martin Dahlin för att försöka hjälpa sina spelare att flytta när de är mogna för det. Personkemin med spelarna är en viktig ingrediens för Marcus och Martin.
– Vi är också noga med att ta reda på hur spelarna är som personer så att vi kan anpassa vårt arbete efter det, sa Marcus Allbäck. Vi arbetar för närvarande med 40-50 spelare, varav hälften är etablerade, för att kunna lägga ner den tid som krävs för att resultatet ska bli så bra som möjligt för spelaren.
Enligt Marcus Allbäck finns det idag väldigt många fotbollsagenter men många är tyvärr oseriösa.
- Idag finns det mängder av agenter men dessvärre är det många oseriösa lycksökare som inte vill spelarnas bästa utan mest verkar intresserade av att tjäna snabba pengar, sa Marcus Allbäck!
– Martin och jag hoppas att vi med våra egna erfarenheten som proffs och landslagsspelare ska kunna hjälpa och guida spelarna på deras resa och vi har ju självklart även ett oerhört stort kontaktnät över hela Europa, avslutade Marcus Allbäck.
Deltagarna på sponsorträffen verkade väldig nöjda med träffen. Mindre nöjda med slutresultatet 1-2 till Akropolis efter att SIF bränt en straff i slutsekunderna. Men spelet lovar gott inför fortsättningen av division 1 Norra!