Lasse Stefanz spelar på Ön i Hedesunda för 30:e gången

7/6, 2018 kl. 16:56

Förra året firade danserna på Ön i Hedesunda och i år firar Roger Vestblom och hans medarbetare 30 år med Lasse Stefanz, Sveriges kanske mest ikoniska dansband – Lasse Stefanz! Det blir i vanlig ordning fyra tisdagsdanser med många populära artister.

Det går åt en hel del planering för att ordna danserna på Ön. Inte minst gäller att ha bra tumme med artisterna och det har verkligen Roger!

Så här sa Olle Jönsson i samband med Öns 30-årsjubileum 2006:
Olle Jönsson är sångare i bandet och han tycker att miljön är fantastisk och Ön definitivt ett av favoritställena.
- Det är ju Roger (Vestblom) som gör det till ett så bra och unikt ställe, säger Olle Jönsson. Han vet vad både publik och musiker behöver för att må bra!
Olle har många trevliga minnen från alla spelningar på ön, men det finns två minnen som är speciella.
- Den sommaren vi var där samtidigt som min idol Alf Robertsson hade sina sista spelningar, säger Olle Jönsson. Och så den tisdagskvällen när Linda Gail Lewis, Jerry Lees syster, var där.
Det är många fans som följer Lasse Stefanz runt Sverige på somrarna och naturligtvis även till Ön.
- Förstår inte var alla bilar och husbilar får plats, men det ordnar Roger och hans gäng också på ett fantastiskt sätt, avslutar Olle Jönsson.

Övriga artister:
10/7: Sommarparty med Småstadsliv, Martinez och Looking Back Band
17/7: Jubileumskvällen med Lasse Stefanz som spelat i 30 år på Ön. Kvällens jubileumsvärd är radio- & Tv-profilen Thomas Deutgen, som i pauserna blir DJ med härliga danshits
24/7: Hela Ön gungar med Brolle, Larz Kristerz och Black Jack
31/7: Grand Finale med Smokie, Streaplers och Flamingokvintetten
Smokie är ett brittiskt popband som startade 1966 och de har haft stora listframgångar genom åren. Kvar från starten är basisten Terry Uttley. Smokies största hit, Living Next Door to Alice, släpptes i december 1976.
Så det finns en hel del att gotta sig åt på tisdagskvällarna på Ön.
Är det något särskilt man bör tänka på när man åker till Ön?
– Vi har inga förhandsbokningar i år utan man betalar antingen vid entrén eller på bussen som kör både från Sandviken och Gävle, säger Roger Vestblom. Bussen från Gävle utgår från busstationen och den från Sandviken utgår från Jerntorget.
Man betalar alltså både resa och entré redan på bussen!
Det är Wallners Buss som kör och man kan boka plats senast klockan 12 på deras hemsida. Bussen går tillbaka 15 minuter efter sista dansen.
Så det är bara för alla danssugna att putsa finskorna, hitta chaufför eller beställa plats på bussen och sedan blir det hålligång på Ön!

ÖN Hedesunda

ÖN Hedesunda

Medlem sedan 2009-10-27

Sommardanserna på ÖN Hedesunda sedan 1982! Vi har de bästa dansbanden och artisterna. Tisdagsdanserna på Ön har blivit en tradition. Matservering... Läs mer

Vad vill du läsa?

Publicera

Facebook

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Hjälp

Stäng