Hund med Ultracom R10. Foto Ultracom

Håll reda på hunden – och dig själv – med mobilen

4/6, 2018 kl. 23:11

När man är ute i naturen finns alltid risken att du går vilse, men det finns hjälp att få. Samma sak om du är jägare och vill veta var din duktiga jakthund befinner sig och vad den sysslar med. Idag finns det avancerad hjälp att få med Ultracom R10, en fullständigt ny spårningsutrustning för jakthundar med design, elektronik och funktioner som i grunden är designad för just jakthundar. Men du kan även hålla reda på dig själv, din familj och dina kompisar. Förklaring följer.

  • Ultracom R10 och mobil med karta. Foto Ultracom
  • Kartan i appen. Foto: Ultracom

I Gävle är Telecom Service återförsäljare och serviceverkstad för Ultracoms produkter.
- Telecom Service började med försäljning och service av telefonsystem, både mobiler och fast telefoni, säger Håkan Persson, vd på Telecom Service. Ultracoms produkter passade perfekt in i vårt sortiment eftersom det baseras på samma teknik som mobiltelefoner.
Ultracom R10 är fäst på ett hundhalsband som med GPS-teknik ger information om var hunden befinner sig. Via en app i mobiltelefonen kan man följa hunden - hur snabbt den rör sig, om den står stilla, skäller samt även lyssna. I utrustningen ingår ett Ultracom Global SIM-kort i samarbete med Telia. SIM-kortet kommer färdigpåfyllt och kan användas kostnadsfritt i två år! SIM-kortet är globalt och kan i princip användas över hela världen. I Sverige kan kortet roama, det vill säga söka det bästa tillgängliga nätet och använda även andra än den egna operatörens nätverk för tele- och datakommunikation.
När den tvååriga gratisperioden för SIM-kortet gått ut kan man välja att förlänga abonnemanget eller skaffa ett annat SIM-kort från valfri leverantör.
– Den app som man använder i den egna mobilen kan också installeras av övriga deltagare i jaktlaget och då får alla koll på både hundens och jaktlagets positioner, säger Håkan Persson. Det finns idag kartor för de nordiska länderna samt de flesta länder i Europa, bland annat Tyskland, Spanien och Frankrike.
12 månaders licens på appen ingår i grundpriset på R10. Man kan sedan prenumerera på en, tre eller 12 månader per år, beroende på vad man behöver. Med Ultracoms app kan man följa upp till cirka 100 st pejlar.
Användaren kan med Ultracoms app också logga in till webbapplikationer så att man kan se utrustningens rörelser och även göra markeringar på kartan, till exempel läget för alla passen. Markeringar kan ses i alla anslutna mobiler.
– För hundägaren kan det var bra med en årsprenumeration eftersom man har nytta av Ultracom R10 även i vardagen om hunden skulle komma bort, säger Håkan Persson. Appen i mobilen gör också att du slipper gå vilse om du är själv ute i storskogen.
Sändaren på halsbandet drivs av ett laddbart batteri med cirka 65 timmars drifttid. Enheten kan också fungera utan GSM-täckning via radiosignal till mottagaren.
- Vi kommer att anordna informationsträffar men man kan också boka ett eget möte så kommer jag och träffar jaktlaget, säger Håkan Persson.
Sammanfattningsvis ger Ultracom R10 hundägaren extra trygghet:
• Skallantalsräknare
• Skalltidsräknare
• Skallalarm
• Uppringnings och avlyssningsfunktion
• Ny metod för att visualisera skallinformationen
• Förinstallerat SIM-kort, kostnadsfritt i två år!
• Roamande SIM-kort, som fungerar i princip hela världen
• 12 månaders Ultracom App licens
• Högkvalitativa kartor från utvalda länder*
• Enkelt att använda
• Lång batteritid
• Utbytbart och uppladdningsbart batteri med cirka 65 timmars drifttid

Text: Torbjörn Edlund

Håkan Persson

Håkan Persson

TelecomService

Från Gävle, Gästrikland

Medlem sedan 2018-06-03

Telecomservice
När ni har behov av snabb service av mobiler och läsplattor. Kontakta oss!
6 månaders garanti på alla reparationer med originald... Läs mer

Vad vill du läsa?

Publicera

Facebook

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Hjälp

Stäng