Eva Cooper, Johan Tunhult och Ralph Brodin. Foto: Susanne Engström

Företagen i Gävle samarbetar med kommunen om näringslivsfrukostarna

13/6, 2018 kl. 11:21

Till hösten återkommer näringslivsfrukostarna i en ny kostym! Företagarna Gävle och Gävles företagarföreningar inleder ett samarbete med Gävle kommun för att skapa ännu mer relevanta mötesplatser för lokala företagare och andra företagsamma människor.

- Att öka samarbetet med Gävles näringsliv, där vi gemensamt bidrar med resurser för att inspirera och sprida kunskap kring företagande är en tydlig målsättning i det nya Näringslivsprogrammet, säger Johan Tunhult, näringslivschef Gävle kommun. Jag ser fram emot vår gemensamma frukostpremiär i Gasklockan 18/9!
Näringslivsfrukostarna flyttar till Gasklockeområdet där man kommer att erbjuda god frukost och goda möjligheter till att knyta nya kontakter med andra deltagare. Tillgängligheten vid Gasklockorna, med såväl busshållplats, fri parkering som närhet till stan, har haft betydelse vid val av lokal. Mellan klockan 8.00 till 9.00 är det intervjuer med gäster, paneldiskussioner, kulturinslag, nyheter med mera. Programledare blir Eva Cooper, regionchef för Företagarna Gävleborg. Eva Cooper har lång erfarenhet av att leda debatter och diskussioner och har i år bland annat lett Företagarnas nationella turné Misstagens Mästare.
Till näringslivsfrukostarna har en styrgrupp knutits, som består av, förutom representanter från de tre arrangerande organisationerna, entreprenören Mikael Jönsson och Johan Cahling, Brynäs IF.
- Detta samarbete känns helt naturligt då vi i föreningarna under ett antal år har fått vara delaktiga i träffar och dialoger med kommunens politiker och tjänstemän, säger Ralph Brodin, ordförande för Brynäs Företagarförening. Ett bra steg för våra nära 600 medlemsföretag i de olika företagarföreningarna som nu kan vara ännu mer delaktiga i vad vi vill synliggöra och ha dialoger kring, mellan näringsliv och kommun.
Första frukosten planeras till den 18 september. Det kommer att bli ett särskilt efter-valet-fokus, med bland annat diskussioner om vad företagare förväntar sig av både den kommande regeringen och kommunstyret.
För Gävle Företagarföreningar är det ett viktigt steg för att utveckla samarbetet med Gävle kommun. Företagarföreningarna har idag drygt 600 medlemmar men de behöver bli fler!
– Vi hoppas att det här samarbetet ska inspirera fler Gävleföretagare att bli medlemmar hos oss och få större möjligheter att med vår hjälp lyfta upp bra idéer och synpunkter, säger Ralph Brodin
- Företagsfrågor är en viktig och betydande del av valdebatten och den 18 september har vi ett resultat både för Gävle och för Sverige, avslutar Eva Cooper. Vad kommer det att innebära för företagsklimatet, kommer det att bli politiskt oroligt, vilka förslag har man gått till val på och vilken politik kommer den som vinner valen att ha möjlighet att genomdriva? Ett gäng kunniga gäster kommer att diskutera det.

För frågor och kommentarer, kontakta
Johan Tunhult
Näringslivschef Gävle Kommun
johan.tunhult@gavle.se
0767-60 42 14

Eva Cooper
Regionchef Företagarna
eva.cooper@foretagarna.se
0708-10 17 83

Ralph Brodin

Ralph Brodin

Brynäs Företagarförening

Från Gävle, Gästrikland

Medlem sedan 2016-08-25

Brynäs Företagarförening
Föreningen har till ändamål att främja medlemmars ekonomiska intressen, genom att:
• Etablera ett fungerande system fö... Läs mer

Vad vill du läsa?

Publicera

Facebook

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Hjälp

Stäng