Innan ni som familj gör ert val kan det vara bra att vara känna till ett antal saker. Barnvakt.se är en organisation som jobbar med att hjälpa familjer att hitta sin rätta nanny.

Välj en nanny från ett professionellt företag

Det finns flera olika aktörer ute i samhället som erbjuder barnvakter. Lagliga, men också tyvärr olagliga. Det självklaraste och säkraste alternativet för hela familjen är att välja en nanny från ett professionellt företag. Att välja barnpassning från ett professionellt företag gynnar inte bara hela familjen. Det gynnar barnvakten, samhället och valet medför också att ni i familjen aktivt väljer bort svart barnpassning.

Utbildad och certifierad nanny

En nanny från ett professionellt företag är oftast utbildad i HLR, pedagogik och i att förebygga olyckor. Vad detta innebär är att ni i familjen får en barnflicka som är förberedd och redo att agera om något mot förmodan skulle hända ert barn. Dessa utbildningar är oftast inget som icke certifierade barnvakter har, och om olyckan skulle inträffa är det osäkert om barnvakten kan hantera situationen.

Att anlita en barnvakt från ett professionellt företag innebär också att organisationen har noggrant valt ut och bakgrundskontrollerat er framtida barnpassare. Belastningsregister och annan relevant historik granskas alltid för att försäkra sig om att personen är ett tryggt alternativ som kan ge familjer den säkerhet som efterfrågas. Vid anställningsprocesserna genomgår oftast barnvakten flera tester och djupintervjuer, samtidigt är det oftast ett krav på att er nanny har tidigare erfarenheter av barnpassning. NannyPoppins och myNanny är exempelvis två aktörer som gör detta väldigt bra.

Personligt utvald nanny

Målet är alltid att hitta en nanny till familjen som är perfekt lämpad efter deras behov, situation och önskemål. Det viktigaste är alltid att ni får en riktigt bra barnvakt! Det är också viktigt att personlighetskemin stämmer och känns rätt mellan barnvakten, föräldern men framförallt barnet.

Organisationerna myNanny och NannyPoppins erbjuder till exempel en första prova-på-träff utan bindning där hela familjen får en chans att lära känna sin utvalda nanny. Skulle ni inte vara nöjda med barnvakten kan organisationen enkelt hitta en ny som passar er bättre. Professionella företag har oftast ett stort nätverk av barnpassare vilket betyder att de har fler alternativ att erbjuda om det skulle vara så att er nanny inte stämmer överens med vad ni önskar.

En nanny med trygga anställningsvillkor

Alternativet att välja barnpassning från ett professionellt företag gynnar inte bara er i familjen utan det är även bra för er barnvakt. Professionella företag har bra anställningsvillkor där er nanny kan känna sig trygg och säker hos sin arbetsgivare. De får en vit lön och är fullt försäkrade om något skulle inträffa. Utöver detta får er nanny även ovärderliga referenser och meriter för framtiden.

För att läsa mer om hur barnpassning från ett professionellt företag fungerar och hur deras priser och upplägg ser ut så kan ni läsa mer på barnvakt.se.