En bra start på jazzåret 2019

9/1 kl. 18:06

Gävle JazzClub anordnade traditionsenligt sin egen musikfestival, Trettondagsjazzen, för 44:e året i rad. Banden uppträdde på tre olika scener och en nyhet för i år var att en av scenerna uteslutande erbjöd bluesmusik.

Många var dem som kom och ville se och höra vad trettondagen på Gävle Konserthus hade att erbjuda.
-Vi hade ca 400 besökare och nästan 50 musiker som uppträdde, berättar Linus Gunnarsson, ordförande i Gävle JazzClub. Det var väldigt roligt att intresset för bluesen var så stort som det var, det var fullsatt i stort sett hela tiden.
Till saken hör att man tidigare har haft uteslutande jazz på repertoaren. Men nu har man alltså breddat verksamheten och anordnar även bluesspelningar. Dessutom var folkmusik representerad under söndagseftermiddagen i form av en lokal stråkkvintett.
-Det här var en bra start på året och snart sätter vårprogrammet igång.
Klubben hoppas på ett fortsatt stort intresse för kommande konserter och man räknar med extra mycket folk i mars när man gästas av Gösta Linderholm. Storband brukar också vara populärt, vilket avslutar säsongen i maj av Gävleborgs Ungdoms Big Band - GUBB. Gävle JazzClub lovar också att det blir mer blues framöver, nu närmast i april då Lisa Lystam Family Band uppträder.
-Men jazzälskare behöver inte oroa sig, jazzkonserter finns det alltid gott om i programmet, med såväl lokala band såsom kända proffsmusiker, försäkrar Linus. Framtiden känns hoppfull, fortsätter han. Så sent som 2017 var det osäkert om jazzklubben ens skulle leva vidare. Vi fick ihop en ny styrelse 2018 och vi har hjälp av ett flertal funktionärer. Tack vare det kan vi utveckla verksamheten och blicka framåt, avslutar han.

Linus Gunnarsson

Linus Gunnarsson

Medlem sedan 2013-09-22

Ordförande Gävle JazzClub

Vad vill du läsa?

Publicera

Erbjudanden

Visa fler erbjudanden »

Facebook

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Hjälp

Stäng