Cupen startades i dec 2016 efter flertal förfrågningar från kunder om en individuell öppen cup för alla. Då vi ville ha ett bra namn på cupen och ett bra samarbete med andra företag i Gävle, så tog vi kontakt med Bilmetro Gävle och på så sätt skapades Bilmetro Cup.Den körs alltid på vår bana som är Sveriges största inomhusanläggning. Uppläget är att alla kör ett uppvärminingsheat som följs av två vardera kvalheat och därefter körs finalerna beroende på hur man kvalificerat sig. Cupen har visat sig vara mycket uppskattad av de som deltagit under vintern/våren. Race känslan har vid varje deltävling legat på top och deltagarna har kämpat hårt för att samla poäng under cupen. Resultatet har sett lite olika ut från gång till gång och det har varit olika deltagare på pallen. Engagemanget har hela tiden varit 100 % från alla.
Vi har som ambition att göra denna cup till ett årligt evenemang och förhoppningarna är att kanske få till andra liknande tävlingar och cuper.
Vi har fått lite önskemål om att arrangera en företagscup där företag tävlar mot andra företag i en årlig cup med vandrande pokal. Om det blir aktuellt så kommer det att vara en lagtävling i form av långlopp dvs man kör ca 60 min non-stop med förarbyten i depån. Det lag som har flest varv vinner tävlingen. Vi är alltid öppna för förslag från kunder/läsare om olika önskemål.
Vi har även lite andra spännande saker på gång som kommer under våren 2017.
Följ oss gärna på våra socialamedier och hemsida. http://www.gokartgavle.se
Se foton från cupen, (Foto: Izabelle Rosborg)