Årsundaruschen – spelmansstämma där det är OK att fela

23/4, 2018 kl. 20:51

Lördag den 19 maj blir det spelmansstämma på Strandbaden i Årsunda, för sjunde gången. Årsundaruschen är den största i Gästrikland och den har genom åren verkligen lyckats locka många besökare, spelmän och dansare från både när när och fjärran.

Det blir också en del musik redan på fredag 18 maj klockan 18, men då mer spontant. På lördagen börjar det redan klockan 9.30 med kurser i fiolspel och durspel, munspel och folkdans under ledning av riksspelmän på de tre olika instrumenten.
Lördag klockan 12 är det högtidlig invigning och i år är det Berndt Lindström på bockhorn som signalerar invigningen! Arrangörerna förväntar sig mycket publik, som först får se Allspelet, som i år leds av Kristina Selinder på fiol och Håkan Andersson på durspel.
Därefter uppträder olika spelgrupper varje kvart fram till klockan 17 på Strandbadens fina uteservering.
Det är Christer Dahlbom, själv spelman, som kommer att vara konferencier. Dansen i Vikingasalen drar igång redan klockan 17 och beräknas hålla på till kl 23.
Dessutom blir det spontan musik på området, så kallat "buskspel".
För långväga gäster finns det möjlighet att övernatta på campingen eller på vandrarhemmet Sjösunda (bokning 026-29 08 00).
Man kan också äta och dricka gott på Restaurang Strandbaden och de öppnar kl. 12 och erbjuder lunch, à la carte, fika mm.
Regnar det, så är det ingen katastrof, det finns gott om utrymmen under tak.
Så det är bara att boka in sig den 19 maj för en heldag och helkväll med Årsundaruschen på Strandbaden i Årsunda!
Foto från 2017

Info om Årsundaruschen: Ulla Haglund, 070-370 68 89, arsundaruschen@hotmail.com, http://www.arsundaruschen.com
Facebook: https://www.facebook.com/events/2041035146138544/

Årsundaruschen

Årsundaruschen

Medlem sedan 2018-04-23

Årsundaruschen
Spelmän från hela Mellansverige samlas i Årsunda för att lära känna Gästriklands folkmusikskatt. Gästrikland har en lång och rik ... Läs mer

Vad vill du läsa?

Publicera

Erbjudanden

Visa fler erbjudanden »

Facebook

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Hjälp

Stäng