Man kör två turer om dagen, en förmiddags- och en eftermiddagstur. Tåget gör också ett stopp i Sandviken för att ta upp passagerare. Sen blir det ett uppehåll i Storvik där det finns möjlighet att fika samt att titta på när man vänder loket på den gamla, manuella vändskivan.
De Storviksbor som vill åka med Påsktåget kan antingen åka till Sandviken eller Gävle och kliva på där. Eller åka 11.45 från Storvik och sedan vänta i Gävle och åka tillbaka till Storvik med tåget kl 14.00. Det går inte att stanna kvar ombord på tåget under uppehållet i Gävle. Butikerna i Gävle centrum är öppna 12.00-16.00 båda dagarna.
Det blir också pyssel och underhållning ombord! Den 1 april gästas tåget av Trollkarlarna Gabriel och Vallvikarn och den 2 april är det Gycklarkompaniet som skojar till det.
För den som är tågintresserad kan det vara bra att veta att Påsktåget utgörs av ånglok S1 1923, resgodsvagn Giu 37448, personvagn AB0bc 2971, Co8cs 3200 och Co13 2832, med reservation för ändring.
– Vi tycker det är spännande när det kommer gamla tåg och hälsar på oss här på Storviks Stationshus, säger Marit Lundgren Snar, som är med och ordnar fika mm på Stationshuset. Stationen är ju en pärla i vårt samhälle och vi hoppas att besökarna ska tycka det är trevligt hos oss.
Priser: vuxna 100 kr och barn: 50 kr.
Information om tidtabell och hur man bokar biljetter finns på Järnvägsmuseets hemsida, http://www.jarnvagsmuseet.se.