Regionalt sett är Presentkort Gävle centrum, vad vi känner till, också det presentkort som går att använda på flest ställen. Presentkortet innehåller ett brett utbud av butiker, kedjor så väl som fristående, men även restauranger, caféer och hälsoföretag. Butiker och företag runt både Stortorget, Söder, Drottninggatan och Nygatan tar nu emot presentkort. På så sätt är det ett kort för hela Gävle centrum.
- Vi hade förhoppningar på 80 deltagande butiker första året. Vi nådde över 100 företag som har satsat extra för att Gävle Centrum ska få ett alldeles eget presentkort. Det i sig är en jättevinst, vi kunde inte önskat en bättre start. Det har varit samverkan på hög nivå, säger Daniel Swärd på Gävle centrumsamverkan.

- Förhoppningsvis kan en sådan här satsningen också påminna Gävleborna om det bredda utbud som finns i centrum. För alla som sen vill gynna lokala företagare i stadskärnan är detta en julklapp och present som sen kan bli till nästan vad som helst beroende på var man väljer att lösa in det. På så sätt fungerar det som ett lojalitetskort. Kanske kan det också leda till att nya kunder tar sig in till centrum, att fler upptäckter och rör sig i butiker och stråk som man vanligtvis inte rör sig i, menar Daniel Swärd.

Fakta:
Presentkortet köps smidigt i presentkortsautomater inne på Flanör och Gallerian Nian. Företags kan även beställa mot faktura via hemsidan. Mer information gavlecentrum.se