Timo Alakotila med grupp

  • Timo Alakotila
Datum: 17/11 Tid: 19:00 - 21:00 Plats: Gävle Konserthus, Gourmet Blå, Gävle

Gränsöverskridande musik, såväl länder som genrer emellan, där uttrycket ”all bra musik är jazz” får en ny innebörd. Musikens starka improvisatoriska inslag med rötterna i nordisk folkmusik skapar en kulturell evighetsmaskin. Dessa musiker trivs inte i trånga utrymmen och förenas i sin önskan att prova nya idéer samt överraska och underhålla sin publik.

Timo Alakotila är känd som en av Finlands mest eftertraktade musiker, kompositörer och grundare av folkmusikgruppen JPP. Han har medverkat på över 250 skivproduktioner och bland annat skrivit musik till Australian Chamber Orchestra, Scottish Symphony Orchestra och Kronos-kvartetten.

I september 2017 fick Timo äntligen möjlighet att förverkliga en musikalisk dröm genom att bjuda in sitt eget band till G-Livelab i Helsingfors. Elias Frigård, med ett delat kulturarv från Sverige och Finland och genreöverskridande musikalitet som får det att hetta till. Hannu Kella, en av grundpelarna i den internationellt kritikerrosade världsmusikgruppen Tsuumi Sound System samt Panu Savolainen, ekvilibrist på vibrafon och ledande inom den moderna finska jazzgrenren. Dags att koppla på strömmen och dyka in i det okända, missa inte detta!

Timo Alakotila piano, Panu Savoliainen vibrafon, Elias Frigård sax, Hannu Kella dragspel.

Pris 275:-/ 180:- medlem

Arrangör: Gävle JazzClub

Linus Gunnarsson

Linus Gunnarsson

Medlem sedan 2013-09-22

Vad vill du läsa?

Publicera

Mer läsning

Facebook

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Hjälp

Stäng

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer