Temadag: Bokcirkel

Datum: 19/10, 2019 Tid: 12:30 - 16:30 Plats: Gävle Stadsbibliotek, Gävle

Välkommen till en fullmatad dag med bokcirkeln i fokus! Boktips, föreläsningar, författarbesök och fullt av bokcirkelinspiration utlovas.

Kl 12.30: Personalen tipsar & inspirerar.
Personal från Stadsbiblioteket berättar om bibliotekets bokcirklar och
ger sina egna bokcirkeltips.

Kl 13.00: Föresläsning - Vad ska vi läsa i bokcirkeln?
Vad ska vi läsa i bokcirkeln? Vilken bok är bäst? Och hur får vi fart på samtalet? Lyssna till en inspirerande föreläsning med Lena Kjersén Edman, aktuell med boken Vad ska vi läsa i bokcirkeln?

Kl 14.00: Föreläsning - Geflejuryn — ett lysande exempel
1994 delades Sveriges radios romanpris ut för första gången. I Gävle finns sedan tre år tillbaka en “skuggjury”, som diskuterar de nominerade böckerna i bokcirklar och därefter utser en egen vinnare. Hör Jan Erlandsson, initiativtagare till den så kallade Geflejuryn, berätta om deras arbete och samtidigt ge tips på hur du lyckas med din egen bokcirkel. Det blir även ett bokcirkelsamtal live på scenen.

Kl 15.00: Författarbesök - Elin Olofsson
Elin Olofsson har flera hyllade romaner bakom sig, från debuten 2013 med Då tänker jag på Sigrid till Krokas som gavs ut 2017. Hösten 2019 är hon aktuell med Herravälde, en historisk roman om tre kvinnors kamp för frihet. I samtal med bibliotekarien Daniel Gustavsson.

Lina Färdig

Lina Färdig

Medlem sedan 2019-01-17

Gävle bibliotek består av Stadsbiblioteket och 8 närbibliotek runtom i Gävle Kommun.
Hos oss kan du låna böcker, film, tv-spel, ljudböcker, e-bö... Läs mer

Vad vill du läsa?

Publicera

Mer läsning

Facebook

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Hjälp

Stäng

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer