Johan Stengård Big Band

Datum: 10/11, 2019 Tid: 14:00 - 16:00 Plats: Gävle Konserthus, Gourmet Blå, Gävle

Denna eftermiddag blir högtidsstund för alla storbandsälskare som gillar Basie och Frank Sinatra bland andra. Vi kan lova att vi inte kommer att få höra några spännande kluriga arrangemang och udda taktarter. Nej allt kommer att vara välbekant och spelas enligt originalarrangemangen. Och alla kommer att ha ett igenkännande leende på läpparna.


Pressbild


Saxar: Johan Stengård, Mats Wallin, Manne Norrhäll, Thomas Johansson och Björn Bäckström.
Tromboner: Andreas Stengård, Tomas Hillebrandt, Lars Ullberg, Kristoffer Siggstedt.
Trumpeter: Jakob Gudmundsson, Isak Åberg, Mikael Renliden M-O Svantesson.
Piano: Manne Skavfenstedt.
Bas: Lars Risberg.
Trummor: Daniel Kåse.
Sång: Patrik Lindström.

Johan Stengård brinner för att storbandstraditionen skall leva vidare. Så det är kanske inte så förvånande att han har samlat ihop ett gäng likasinnade musiker som vill spela originalarrangemang från USA. Man spelar mest arrangemang från stjärnarrangörer som Nelson Riddle, Billy May, Neal Hefti och Quincy Jones.

Johan Stengård är ju inte i första hand känd som jazzmusiker utan mera förknippad med ABBA bland annat. Men sedan några år repeterar han ett storband på måndagar, då de flesta professionella musiker är lediga.

Bandet består av en blandning av etablerade musiker i andra genrer. Flera spelar i Sveriges Radio Symfoniorkester och Kungliga Symfonikerna. Eller också är de studiomusiker. Ett annat sympatiskt drag är att Johan också ger utrymme för unga jazzmusiker att få speltillfällen.

Utan att förringa någon vill vi ändå nämna några i sin genre välkända musiker. Mats Wallin och Mats Olov Svantesson spelar till vardags i Sveriges Radios Symfoniorkester. Daniel Kåse är förste slagverkare i Kungliga Filharmonikerna till vardags. Han har dessutom gått på Musikhögskolan i Malmö och har haft den legendariske Lennart Gruvstedt, som var trummis i Danska Radions Big Band, som lärare.

Lars Risberg var ju nyligen här tillsammans med Robert Wells. Isak Åberg, Manne Skafvenstedt, Lars Ullberg och Kristoffer Siggstedt är exempel på unga jazzmusiker som går eller just har gått på Kungliga Musikhögskolan. Lars Ullberg var en av fyra som fick Faschings Vänners årliga stipendium till en ung jazzmusiker 2019. Kristoffer Siggstedt har också anknytning till regionen då han är son till Mats Siggstedt i Sandviken Big Band.

Bandet har mest spelat i Stockholmstrakten men har nu börjat ge sig ut i landet. Man har redan varit i Jönköping.
Och nu hälsar vi dem välkomna till Gävle JazzClub!

Nedan är en länk från Olympiateatern i Stockholm:
https://www.youtube.com/watch?v=b5biZ3LjvX0

Pris: 275 kr, medlemmar i GJC 180 kr, pensionärer och medlemmar i PRO/SPF: 215 kr.

Linus Gunnarsson

Linus Gunnarsson

Medlem sedan 2013-09-22

Vad vill du läsa?

Publicera

Mer läsning

Facebook

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Hjälp

Stäng

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer