Isabella Lundgren sjunger Bob Dylan

Datum: 28/10, 2020 Tid: 19:00 - 21:00 Plats: Gävle Konserthus, Gevaliasalen, Gävle

Gävle JazzClub anordnar en Coronaanpassad konsert med Isabella Lundgren som sjunger Bob Dylan.

Isabella Lundgren hörde vi första gången 2013 och som vi föll pladask! Till dags dato har hon släppt en handfull skivor varav den senaste är ”Out of the Bell Jar” där hon tolkar Bob Dylan. Vidare har hon fått flera utmärkelser och stipendier.

För att citera Isabella själv så säger hon om Bob Dylan eller Robert Zimmerman som han föddes som:
– Den första av hans skivor jag köpte var ”The times they are a changing”, och jag köpte den av den enkla anledningen att den första mannen jag älskade, älskade Dylan. Min plan var att lära mig alla långa låttexter utantill och sedan lite nonchalant, droppa ett citat här och där när vi passerade varandra i skolkorridorerna, berättar Isabella.
Till min stora förvåning, när jag satte mig framför skivspelaren och tryckte på play den där första gången, var mannen jag älskade den sista jag tänkte på. Jag blev förtrollad, överväldigad och uppslukad av musiken jag hörde. Stora ord jag inte förstod, namn jag aldrig hört, toner som resonerade så klart med min själ att jag för en stund upplevde att jag lämnade jordens yta.
– Det Robert Zimmerman gett mig och som jag nu vill ge dig, är nyfikenheten. Att möta livet med öppna ögon, öppna öron och en helig vilja att upptäcka och söka, i stjärnorna, i böckerna, i skivorna, i andras ögon, men framförallt, i din egen förtappade själ.
Isabella är inte bara en fantastisk sångerska utan även en fängslande berättare som framgår av hennes sommarprat.

Isabella Lundgren, vokal
Daniel Migdal, fiol
Carl Bagge, piano
Niklas Fernqvist, bas
Daniel Fredriksson, trummor

Pris 275:- (medlem 180:-)

Obs! Konserten är coronaanpassad.

Linus Gunnarsson

Linus Gunnarsson

Medlem sedan 2013-09-22

Vad vill du läsa?

Publicera

Mer läsning

Facebook

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Hjälp

Stäng

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer