Ida Bang and The Blue Tears

Datum: 23/10, 2019 Tid: 19:00 - 21:00 Plats: Gävle Konserthus, Gourmet Blå, Gävle

Ida Bang & The Blue Tears från Stockholm hittar inspiration i genrekorsande artister som Bonnie Raitt, Hozier och Alabama Shakes och spelar en modern blandning av soul, rock och rhythm&blues. Det nya albumet Good To Me (som kom ut 1 februari 2019) spelades in under fyra dagar i legendariska Bagpipe Studios i Stockholm, under överinseende av producent Andreas Roos.

Ida Bang – sång
John Bernström – gitarr
Leo Henriksson – gitarr
Patrik Engström – bas
Leo Sund – trummor

Bandet bildades 2013, och efter att ha representerat Sverige i den prestigefyllda European Blues Challenge i Italien öppnades dörren för en solid rundtur på bluesscener i Frankrike, Portugal, Italien, Estland, Lettland, Tyskland, Danmark, Finland och Norge, där de delade scener med storheter som Buddy Guy, Joss Stone och Beth Hart.
Ida Bang är grundaren av det musikkollektiva Ladies Got The Blues, ett kvinnligt hyllningsband till kvinnor i blueshistorien, som turnerat med utsålda utställningar i hela Sverige. Hon har också arbetat som klubbarrangör på Stockholms prestigefyllda jazzklubb Fasching.
På nedanstående länk kan du se och höra ett smakprov:
https://www.youtube.com/watch?v=3dGXvLxgeDw

Pris: 275 kr, medlemmar i GJC 180 kr.

Linus Gunnarsson

Linus Gunnarsson

Medlem sedan 2013-09-22

Vad vill du läsa?

Publicera

Mer läsning

Facebook

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Hjälp

Stäng

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer