Hans Backenroth & Friends med Christina Gustafsson

Datum: 14/11, 2018 Tid: 19:00 - 21:00 Plats: Gävle Konserthus, Gourmet Blå, Gävle

Gävle JazzClub presenterar Hans Backenroth med tre generationer av svenska jazzeliten. För kvällen förstärkt med sångerskan Christina Gustafsson.

Hans Backenroth, bas
Nisse Sandström, tenorsax
Leo Lindberg, piano
Jocke Ekberg, trummor
Christina Gustafsson, sång

Att Hans Backenroth är en vidunderlig basist vet vi alla. Utöver svängig musik kommer vi säkert också att få höra en del anekdoter från hans liv med många berömdheter. Här har han med sig en grupp med några av sina favoritmusiker från olika generationer.
Nisse Sandström var Hans lärare och tog med honom som vikarie i flera sammanhang för Red Mitchell, Sture Nordin m.fl. Jocke Ekberg och Hans har spelat ihop i snart tjugo år med bland andra Arne Domnérus, Bengt Hallberg, Claes Janson, Jan Allan men kanske främst med Kjell Öhman Trio. Leo Lindberg är en av de absolut främsta företrädarna i den yngre jazzgenerationen och har spelat tillsammans med Hans i många konstellationer under senare år. Leo Lindberg fick 2015 Faschings Vänners stipendium som ges till unga lovande jazzmusiker. Gruppen är här förstärkt med Christina Gustafsson, den ena sångsystern bland landets absoluta elit – den andra systern är Rigmor. Vi kan förvänta oss en härlig blandning av väl valda standards och originalmusik – musik som kommunicerar, är melodisk och alltid svänger!

Entré 240 kr, medlemmar 190 kr, ungdom t.o.m. 19 år fri entré.

Följ oss gärna på Facebook och besök vår hemsida http://www.gavlejazz.se

Linus Gunnarsson

Linus Gunnarsson

Medlem sedan 2013-09-22

Ordförande Gävle JazzClub

Vad vill du läsa?

Publicera

Erbjudanden

Visa fler erbjudanden »

Facebook

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Hjälp

Stäng