Georg Riedel Secret Song

Datum: 20/9 Tid: 14:00 - 15:00 Plats: Gävle Konserthus, Gevaliasalen, Gävle

Georg Riedel har varit en del av det svenska musiklivet i 6 decennier och har satt outplånliga spår i den svenska kulturen och har påverkat oss alla.

Fredrik Ljungkvist – klarinett; sopran- och tenorsax
Adam Forkelid – piano
Mattias Ståhl – vibrafon
Pär-Ola Landin – bas
Jon Fält – trummor
Georg Riedel – kompositör och presentatör (medverkar via film p g a coronaläget).

Med denna grupp har han valt att samarbeta med några av de främsta jazzmusikerna i landet. Basen har han den här gången ställt åt sidan för att istället leda gruppen. Musiken ger en varierad bild och upplevelse av hans bredd som musiker, men också ingångar till hans personliga bakgrund
Han debuterade med Lars Gullin i 50-talets början och har spelat bas med
Jan Johansson; Bengt Hallberg; Arne Domnérus; Radiojazzgruppen, med flera.

De flesta känner kanske Georg genom hans odödliga visor som under flera decennier sjungits av flera generationer barn och vuxna, som arrangör av klassiker som Sakta vi går genom stan eller som basist på Jan Johanssons Jazz på svenska.

En annan av hans bedrifter är att han med över 1800 verk registrerade hos STIM – i omfattning från enkla visor till en hel opera (!) – har slagit rekordet som den mest produktive svenska kompositören genom tiderna.
Fyllda 85 år skriver han bättre än någonsin, och har valt att skriva ett antal helt nya kompositioner för en speciellt sammansatt grupp bestående av några av landets främsta musiker. Trots att Georg inte är med och spelar själv sätter han sin helt omisskännliga prägel på musiken.

Georg Riedel spelar för en gångs skull inte själv i den här konserten, han agerar istället presentatör. P g a coronaläget medverkar Georg på en film han spelat in åt oss för detta tillfälle.

Ur LIRAS recension: ”Jag är väldigt förtjust i klangen hos det här bandet,
den solistiska höjden, och rikedomen i Riedels kompositioner.
Det är ny svensk musik när den är som allra bäst.”

Observera! Först ges denna konsert kl 14-15. För att coronaanpassa konserten tar vi in begränsat med publik. När biljetterna sålt slut till 14-föreställningen börjar försäljningen till 16-konserten. Förköp via Gävle Konserthus eller Depeschen på Flanör. 275 kr / Medlemmar: 180 kr

Linus Gunnarsson

Linus Gunnarsson

Medlem sedan 2013-09-22

Vad vill du läsa?

Publicera

Mer läsning

Facebook

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Hjälp

Stäng

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer