David Henriksson & Daze Delight

  • David Henriksson
Datum: 6/10 Tid: 19:00 - 21:00 Plats: Gävle Konserthus, Gevaliasalen, Gävle

Gitarristen David Henriksson är nyligen hemkommen efter att i 2,5 år ha varit bosatt i Nashville, som också kallas ”Music City”. Under de åren turnerade han runtom i 35 av USA’s delstater, spelade med 12 artister som toppat Billboards-countrysingellista och gjorde många framträdande på de ikoniska konserthusen Grand Ole Opry House och Ryman Auditorium.

David är uppvuxen i Tumba strax söder om Stockholm, med folkmusicerande föräldrar och en gedigen vinylsamling där han bland annat fastnade för mycket 70-talsrock. Efter några års försök med både fiol och akustisk gitarr var det när han i tidiga tonåren fick sin första elgitarr och blev introducerad till Stevie Ray Vaughans bluesrock som han hittade sitt kall på riktigt. 8 års musikstudier på både gymnasiet, folkhögskola och högskola följde, och förutom ett originalband som hållit ihop sedan högstadiet startade han även två coverband och undervisade flitigt. Allt för att kunna ha gitarren som levebröd.

2014 gick första resan till USA och den gav så mycket inspiration att David spenderade flera år med att försöka få ett arbetsvisum och slutligen lyckades flytta ”overseas” sommaren 2017.
I detta projekt bjuder David med sig några av sina svenska favoritmusiker och slänger ihop en smoothie med svänget från bluesen, improvisationsandan från jazzen, twanget från countryn, tyngden från rocken och spelmansglädjen från folkmusiken.”

David Henriksson: sång, elgitarr
Daniel Karlsson: keyboard
Patrik Engström: bas
Andreas Hammarqvist: trummor

Biljettpris 275:- (medlemmar Gävle JazzClub 180:-)
https://www.ticketmaster.se/event/600425

Linus Gunnarsson

Linus Gunnarsson

Medlem sedan 2013-09-22

Vad vill du läsa?

Publicera

Mer läsning

Facebook

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Hjälp

Stäng

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer