En gåva till jul eller sommar brukar de flesta företag ge sina anställda för att visa sin uppskattning. Man kan också dela ut mindre gåvor under året för att skapa en motivation och en vilja för arbetet. En gåva uppskattas ofta oavsett vad den innehåller men om man vill kan man få mer information om företagsgåvor här.

Stor eller liten gåva

Om man vill visa uppskattning för sina medarbetare vid fler tillfällen under året, behöver det inte bli så dyrt. En ask med choklad tillsammans med ett kort med fina ord som står på skrivbordet när man kommer uppskattas väldigt mycket av alla. Eller ett presentkort för att kunna gå och se en film på bio.

När det är jul brukar många företag satsa på lite större gåvor som blir som en julklapp till de anställda. En korg med blandade godsaker kan vara en fin present eller ett presentkort i någon fin butik där man kan välja något själv. En del företag satsar på teambuilding istället och ger sina medarbetare gemensamma upplevelser.

Om man vill satsa på upplevelser kan man även ge presentkort där medarbetaren själv kan välja vad de vill göra. Det finns allt från hästridning till fallskärmshoppning. Oavsett vilka gåvor man väljer att ge sina anställda som kommer de säkerligen att bli väl mottagna. En gåva gör så att man känner sig sedd och uppskattad på sina arbetsplats. 

Se till att få råd med uppskattning för de anställda

Det kan vara bra att få med den här kostnaden i budgeten för företaget så att man inte står där och plötsligt inte har råd att visa den uppskattning man vill. Har man ett eller flera tuffa år som företag så kan det vara bra att tänka att det är tanken som räknas. En liten gåva är bättre än ingen alls. 

Det finns företag som kan hjälpa till med att ta fram förslag på gåvor till de anställda om man tycker det är svårt. Har man dessutom ont om tid kan man också få hjälp med inköp och leverans så man slipper göra något själv utom att betala.