Vad är vinmässan och vad kommer man att uppleva?
– Vinmässan är en upplevelse och evenemang som är till för att provsmaka drycker och årgångar man varit nyfikna på och kanske till och med kan hitta nya favoriter att beställa till vinhyllan där hemma.

Är det första gången som en vinmässa arrangeras i Gävle?
– Ja, det är första gången och vi hoppas att det kommer bli så pass lyckat att det blir tradition och ett stående event varje år.

Vad kan man uppleva som besökare på vinmässan?
– Vi lovar en härlig stämning med duktiga experter på plats. Förhoppningsvis hittar gästerna nya favoriter som man sedan kan uppleva hemma. Alla drycker som tas med till mässan, ska finnas tillgängliga för kunderna att få tag på. Det kommer även att finnas öl, whisky och gin att prova på mässan. Dessutom kommer det att finnas delikatesser att förtära på plats, som tilltugg och för att förhöja smakupplevelsen. Bland annat skaldjur, ost och charkprodukter m.m.

Behöver man köpa förköpsbiljetter eller kan man lösa det på plats?
– Man köper sin entrébiljett på tickster.com och i den biljetten så ingår dryckeskuponger att använda på mässan till ett värde av 100 kronor. Fler kuponger finns såklart att köpas på plats, för de som vill testa mer på mässan.
Dessutom kan man förboka exklusivare provningar med olika experter på tickster.com, förutom sin entrébiljett alltså.

Mässan har exklusiva provningar Michel Jamais, en av de mest etablerade och välkända kännarna av ädla drycker i Sverige. Robert Olsson, vinsamlaren från Gävle med världens äldsta vin i sin samling. Erica Crawford, från Loveblock
Wine, Nya Zeeland och Wine Dog, ett bolag som brinner för unika hållbara viner.
Sist men definitivt inte minst - Munskänkarna, som lär ut grunderna i vinprovning.

Bland utställarna återfinns: MAKO NZ, Terrific Wines, Liege Vine, High Coast Wine, Iconic Wines, Preusswine, Provinum.se, Robert Rask Vinhandel, Sanler Wine AB, Vinunic.se Vinunic – Quality & Passion, WINE AFFAIR, WineDog Dryckeshandel, Viniverdi, Mackmyra, Geflebockens Bryggeri, Gammelstilla, Leufstabruk

För mer information se:
https://www.tickster.com/sv/events/l63r8wb6xz01m6e/2023-09-30/gavle-vinmassa-2023

Text och illustration: Presstjänst