En fin middag kräver mer eller mindre en eller två flaskor vin. Förvaringen är väldigt viktig och därför kan det vara en bra idé att skaffa sig en vilkyl eller varför inte flera vinkylar ifall flaskorna är fler? 
Bra vinkylare kan du köpa online ifall sådan typ av handel passar dig. Vissa föredrar att göra sina inköp i fysiska butiker, medans andra väljer att beställa både mat och övriga artiklar på nätet. Det är upp till dig hur du vill göra. Det viktigaste är att skaffa en kyl anpassad för just vin med hög kvalitet och till ett förmånligt pris. 

Gourmetmat och vin

Som sagt går vin och mat väldigt bra ihop. Och inte vilken mat som helst utan lite lyxigare rätter kan göra en kväll till en riktig succé. 
Vilket vin passar till rätten som du planerat att tillaga? Några huvudsakliga riktlinjer finns att följa. Här kommer de:
• Fisk och skaldjur går väl ihop med vitt torrt vin
• De flesta sorters sallader passar med rosé
• Rött kött går hand i hand med rött vin
• Efterrätter såsom krämer och tårtor ska serveras med dessertvin
• Kyckling kan serveras både med rött och vit beroende på själva rätten

Stort utbud av vin i Sverige

Sverige är ett av länderna som importerar mycket och olika vin från hela världen. Idag kan du köpa allt från torra vita spanska viner till australiensiska röda sådana. Ett stort plus är att du kan få bra råd från Systembolagets medarbetare som är kunniga och vet hur olika maträtter går ihop med vinet som erbjuds.