Ett Attefallshus får max vara 30 kvadratmeter och ha en nockhöjd på 4 meter. Det som är bra med dessa hus är att de kan utrustas med kök, badrum och åretruntstandard. Du kan välja att ha ett Attefallshus 30 kvm på din tomt som en gäststuga om du vill. Du kan även bygga den på en annan tomt och ha den som en sommarstuga om du vill. Det går även att ha den som en extra inkomstkälla. Det genom att hyra ut den. Det är rätt smart att göra det, om den ändå står tom ibland. Det är fullt lagligt att göra det.

Hyra ut Attefallshus

Om det är så att du bygger flera Attefallshus 30m2 så kan du välja att hyra ut dem, året om, ifall du vill det. Det är idag en stor bostadsbrist på flera platser runt om i landet. Då är det inte fel att kunna erbjuda detta. Det är nämligen helt ok att bo året runt om i ett sådant hus. Det går att inreda dem på bra sätt med, så att de fungerar att bo i. Sedan kan du så klart bara hyra ut ett enda, om du har det på din tomt. Det är inte ovanligt att hyra ut små stugor under sommaren. Ett Attefallshus kan fungera som just en liten stuga. Sedan eftersom det går att få huset isolerat så går det så klart hyra ut det året om, ifall du vill det.

Använd Attefallshuset efter behov

En stor fördel med ett Attefallshus är att du kan använda det lite som du vill. Du kan ha det som ett extra fristående rum på tomten. Kanske för tonåringen eller för att du behöver ha ett kontor. Det går även använda som ateljé, förråd, bastu, uthus, garage eller vad du nu tycker att det passar bäst till.