Oavsett om du är nybörjare eller har åkt skateboard i flera år behöver du utrustning av kvalitet som står emot stötar och smällar utan att gå sönder.

Är du nybörjare?

Har du aldrig åkt skateboard tidigare? Kanske har du testat en väns skateboard och fastnade direkt för denna sport fylld av adrenalin! Oavsett anledningen till att du vill köpa en skateboard finns det en del saker som är viktiga att ha i åtanke.

De billigare alternativen är tyvärr alltid av dålig kvalitet och håller inte särskilt länge. Det är bättre att satsa på en lite dyrare modell även om det kan svida lite i plånboken. Räkna med att det kommer att kosta dig mellan 500 och 1000 kronor.

Skateboard kräver skydd

Du kommer att behöva diverse olika skydd tills du känner dig säker på din nya skateboard. Hjälm, knäskydd och handledsskydd rekommenderas varmt av mer erfarna skateboardåkare. Om du börjar med att skada dig rejält finns risken att du inte vill fortsätta med sporten!

Hitta skydd hos Scooterworld

En bra onlineshop för att köpa alla tillbehör du behöver för ditt skateboardåkande är på Scootworld. Scootword har ett enorm utbud av produkter för både dig som är nybörjare eller mer erfaren.

Olika skateboard tricks

Självfallet är målet att lära sig några tricks, även om det inte är det lättaste och kräver träning! Här finns några av de populäraste tricksen listade:

• Ollie - Det här är ett grundläggande trick du behöver lära dig för att kunna utvecklas som skateboardåkare.

• Nollie/Nose ollie - Liknar en Ollie men istället för att få upp den bakre delen av skateboarden, är det den främre delen som är den drivande kraften.

• Shuvit/ Pop shuvit - Generellt sett är detta ett enkelt trick du kan lära dig som ser allmänt coolt ut.

Med dessa tre tricks kan du utvecklas som skateboardåkare och lära dig flera tricks. Men det gäller att dessa tre sitter ordentligt!