Under onsdagsförmiddagen samlades ett dussin glada pensionärer från kamratklubben SeniorPorten för en lunchträff i Gävle. Trots ett förhållandevis grått vädret var stämningen varm och uppsluppen då seniorerna var sugna på att umgås och lära känna varandra. Dagen inleddes med en promenad runt staden för de som längtat efter en dos motion. Efter promenaden väntade en lunch på restaurang Slick City i centrala Gävle för de som var hungriga.

Seniorportens Marie Hedlund, verksamhetsansvarig, var en av de som fanns på plats på lunchträffen.
- Lunchträffarna är värdefulla för oss då man kan umgås, äta mat och få en fin stund tillsammans, berättar Marie. Många medlemmar nöjer sig med att bara vara med i klubben genom hemsidan men visst är det fantastiskt kul när vi kan träffas öga mot öga och lära känna varandra ännu bättre.

Lunchträffarna har blivit en väldigt populär aktivitet hos SeniorPorten, och arrangeras en gång i månaden i flera städer landet över. Utöver luncherna arrangerar SeniorPorten resor, vandringar, kryssningar, sparesor och föreläsningar för sina medlemmar. Förhoppningen är att seniorerna ska kunna knyta nya bekantskaper och fördjupa gamla.
Just den här lunchen gästades seniorerna av Joe Formgren från reklambyrån Precis Reklam som varit med och utvecklat och tagit fram hemsidesplattformen där medlemmarna träffas online och kan lära känna varandra, diskutera, skriva och dela med sig av sina tankar om vardag, resor, samhället eller just de ämnen som de är intresserade av och vill diskutera.
– Det här har varit ett fantastiskt roligt och inspirerande projekt att få vara med och sjösätta, berättade Joe. Lunchdeltagarna fick också veta att hemsidan egentligen var färdig först nu så att alla som varit med sedan sajten öppnades i maj egentligen har varit betatestare och därmed även medutvecklare.

Deltagarna utbytte tankar och erfarenheter då de berättade varför just de var med i SeniorPorten. Anledningarna var flera men alla var överens om att lära känna nya människor och kanske få nya vänner för livet var avgörande.
- Det är fantastiskt att se nya vänskaper växa fram såväl på webbplatsen som under träffarna och arrangemangen, berättar en glad Marie Hedlund. Så nu när sidan börjat fungera fullt ut så är det dags att slå på stora trumman och börja värva nya medlemmar och fler ambassadörer i hela landet som vill ordna lokala lunchträffar och aktiviteter i sin hemkommun. Dessutom så skall vi informera de som ännu inte kommit igång riktigt om hur enkelt det egentligen är att umgås, både online och sedan att få träffas och umgås i verkliga livet förstås.

Framtida lunchträffar:
Västerås 30 november
Tierp 4 december
Strängnäs 4 december
Karlstad 5 december
Stockholm 5 december
För fler arrangemang se
http://seniorporten.se/luncher-resor-mm

Om SeniorPorten
SeniorPorten är en kamratklubb för dig som är 60 plus och vill knyta nya bekantskaper. Som medlem hos oss får du en egen inloggning till hemsida där du kan chatta med människor över hela Sverige. Dessutom får du tillgång till en mängd funktioner bland annat en egen profilsida, diskussionsforum, dagböcker och massor av spännande artiklar gällande seniorlivet.

I medlemskapet ingår även träffar och evenemang där du möter andra seniorer. Under träffarna kan du bland annat lyssna på spännande föreläsningar, äta lunch tillsammans eller varför inte resa ihop med ett varmt gäng med glada pensionärer? På så vis får du vara med om spännande upplevelser, samtidigt som du hittar nya vänner och fördjupar vänskaperna du knyter online.
Vår förhoppning är att du ska hitta vänner oavsett var du bor, vilken tid på dygnet det är eller vad du har för bakgrund. Hos oss är alla över 60 plus välkomna!

Medlemskap
300:-/år eller 100:-/kvartalet
http://www.seniorporten.se/bli-medlem

Kontaktinformation
Tel: 070-620 98 56
Mail: info@seniorporten.se
facebook.com/Seniorporten.se

Hemsida
http://www.seniorporten.se

SeniorPorten.se är byggd i sveriges smartaste cms http://wwwyodo.se