The Refreshments, 30-årsjubileum. Foto: Refreshments

Tisdagsdanserna på Ön Hedesunda förgyller sommaren

2/6 kl. 23:59

För femtioelfte gången är det i juli i år äntligen dags för Sommardanserna på Ön i Hedesunda. I vanlig ordning är det ett maffigt program med bland annat The Refreshments 30-årsjubileum, Tommy Nilsson, Lasse Stefanz, Attack och Tone Norum. Finalkvällen erbjuder dessutom Plura på scenen samt Streaplers och Donnez på dansbanan.

  • Plura. Foto: Pär Wickholm
  • Lasse Stefanz. Foto: Lasse Stefanz
  • Lasse Stefanz. Foto: Lasse Stefanz
  • Tone Norum. Bild: Per Jahnke
  • Mikael Rickfors. Bild: Pressbild
  • Rosa Körberg och resten av bandet Attack gillar att lira. Foto: Pressbild
  • Joakim Arnell, The Refreshments

– Det har blivit som ett beroende för mig att ordna tisdagsdanserna, säger Roger Westblom, dansgeneralen på Ön. Det är tack vare alla glada och trevliga besökare men självklart också alla trevliga och glada artister som alla verkar trivas hos oss.
Det är jubileum i år också och det är The Refreshemnts, Gävles största bidrag till den svenska rockscenen, som firar 30-årsjubileum i år. De öppnar årets tisdagsdanser med ett framträdande den 9 juli.
Vi fick en pratstund med Joakim Arnell om jubileet. När spelade ni tillsammans första gången?
– Det var i slutet av september 1989, sa Joakim. Det var första gången vi repade tillsammans och det räknas ju också!
Vilken var det mest minnesvärda giget?
– Då måste jag säga vår spelning tillsammans med Dave Edmunds på CC-puben 1997, sa Joakim. Spelningen var helt magisk!
Eftersom undertecknad var där kan det intygas. Mest minnesvärt var ”Sabre Dance” där Edmunds levererade ett gitarrsolo som tog andan ur publiken. Sven Holmgren, dåvarande ägare till CC-puben och själv gitarrist, kommenterade: - Så där kan man inte spela!
Hur många gånger har The Refreshments spelat på tisdagsdanserna på Ön?
– Ungefär 5 gånger och det har varit bra varje gång, sa Joakim, Bra stämning, alltid roliga spelningar och en härlig publik!

Lasse Stefanz, nordens största dansband, kommer för trettionde gången till Ön i Hedesunda! Samtidigt släpper de en ny skiva den 21 juni, ”Night Flight”. Spelningen går av stapeln den 16 juli.
Den 23 juli blir det 80-talsparty med Attack – minns ”Ooa hela natten”, Mikael Rickfors och Tone Norum. Larz Kristerz och Black Jack svararar för dansen.
Finalkvällen den 30 juli får besök av Plura på scenen samt dansmusik med Streaplers och Donnez.
I vanlig ordning går det bussar till Ön, från Gävle, Sandviken, Heby och Skärplinge. Bokning hos Wallners Buss senast dagen före om man åker från Gävle eller Sandviken.
Och vad vore inte en tisdagskväll på Ön utan en hamburgare eller något annat gott. Lämplig dryck finns också tillgänglig.
Så vad väntar du på? Boka biljetter och buss!

Text: Torbjörn Edlund

Roger Westblom

Roger Westblom

Gävle Nöjeskonsult

Från Gävle, Gästrikland

Medlem sedan 2009-10-27

Sommardanserna på ÖN Hedesunda sedan 1982! Vi har de bästa dansbanden och artisterna. Tisdagsdanserna på Ön har blivit en tradition. Matservering... Läs mer

Vad vill du läsa?

Publicera

Facebook

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Hjälp

Stäng