Därför ger vi dig här 7 smarta tips så att du kan göra årets mässa till en succe!

Tips 1

Planering är A och O för en framgångsrik mässa. Förutom att förbereda material och annat som behövs till montern bör du annonsera om att företaget kommer att delta i mässan i god tid. Det görs enklast genom sociala medier.

Tips 2

Självklart är det viktigt att du väljer rätt mässa för både målgruppen och vad företaget erbjuder i form av produkter och/eller tjänster. Om din målgrupp inte har något intresse av att delta i mässan i sin helhet kommer de säkerligen inte att ta sig dit endast för att besöka din monter.

Tips 3

Lägg fokus på att sprida företagets namn samt produkter och/eller tjänster. Se det inte som att du ska sälja så mycket som möjligt under mässan utan att du ska skapa möjligheter för att sälja så mycket som möjligt under kommande månader. 

Tips 4

Skapa en avskild plats där du kan prata lite mer privat med potentiella kunder. För det här behövs det oftast ett bra mässbord. De allra flesta känner sig oftast mer bekväma om de kan luta armarna mot ett bord medans de pratar. Du själv kan lägga fram broschyrer och använda bordet om du till exempel behöver skriva något. 

Tips 5

Broschyrer och flyers är något som fortfarande behövs även om vi går emot ett papperslöst samhälle. Potentiella kunder kommer inte ihåg all information de får under mässan.

Tips 6

Gör din monter speciell med specialerbjudanden eller ett lotteri. På en mässa finns det otaliga montrar som ofta erbjuder liknande produkter och/eller tjänster. Det kan därför vara en smart ide att hitta något som får just ditt företag att sticka ut i mängden. 

Tips 7

Något som är väldigt viktigt är att följa upp nya kontakter efter att mässan är avslutad.