Lars Tobé och Kenneth Levin, projektambassadörer, hälsade alla välkomna.
– Takterrassen kommer att bli ett bra projekt att bo i och det enda trygghetsboendet i en bostadsrättsförening, sa Lars Tobé. Husråden är ett fantastiskt instrument för oss, både för att informera och för att få in synpunkter från lägenhetsköparna.
Bygget löper enligt tidplanen och den 14 december är det översta betongbjälklaget på plats, berättade Urban Öhman, projektledare hos byggentreprenören Prenova.
– Man kan följa bygget via en webbkamera på vår hemsida, berättade Urban Öhman. Vi är nu uppe på elfte våningen och gjuter väggar, så det är bara 4 våningar kvar.
Takterrassens webbkamera: webcamsallad.com/webbkamera/prenova/prenova_1_1280.jpg

Inredning
Linnea Bennhult på Prenova har hand om frågor kring inredning, val av ytskikt och extrautrustning mm. Krokar, eluttag mm placeras så att de blir lätt åtkomliga.
• Spegelskåpet har underkant 1,2 m över golv
• Tillval kommod och förvaringsskåp: de har underkant 22 cm över golv och överkant i linje med spegelskåpets överkant
• Toalettpappershållare placeras bredvid toaletten, 72-75 cm över golv
• Bredvid handfatet monteras dubbla krokar 1,1 m över golv
• Intill duschhörnan monteras 4 krokar 1,6 m över golv
• Hatthyllan i hallen monteras med underkant 1,6 m över golv

Särskilda önskemål
För den som har särskilda önskemål ska snarast kontakta
Rolf Norman på byggarbetsplatsen så undersöker han om det är möjligt att genomföra önskemålen.
Rolf Norman, rolf.norman@prenova.se

Hälsocentral
Capio Hälsocentral samarbetar med Humanas äldreboende i grannhuset vilket innebär att ger möjlighet för boende i Takterrassen att också få en sådan service.
– Vi på Capio hoppas att många listar sig hos oss eftersom vi finns inom gångavstånd, sa Bengt-Olof Staffas. I framtiden är det möjligt att vi skulle kunna finnas plats en eller två dagar i veckan hos er på Takterrassen.

Capio Hälsocentral: http://www.capiovardcentral.se/Gavleborg/Gavle/Vardcentral
Hemtjänst
Humana Hemtjänst finns också i grannhuset. Humana ordnar en hel del aktiviteter för de som bor i Humanahuset och de boende i Takterrassen kommer också att få möjlighet att delta.
– Vi erbjuder hemtjänst, även med RUT-avdrag, till exempel hjälp med städning, fönsterputsning mm, sa Eva Berggren, verksamhetschef på Humana. I samband med er inflyttning har vi ett specialerbjudande om ni beställer tre uppdrag så behöver ni bara betala för två av dem.
Info om Humana: http://www.humana.se/privat-hemtjanst/har-finns-vi/gavle

Gym
Det finns ett gym på sjunde våningen i Humanahuset där fystränaren Claes Rahm har hand om träningen för de boende.
– Lagom träning är bra för välbefinnandet, och det gäller alla människor, sa Claes Rahm. Det är särskilt viktigt att öva upp rörligheten när man blir äldre och det är roligare om man är fler som tränar tillsammans.
De boende i Takterrassen är också välkomna att träna på gymmet i Humanahuset där det finns bra utrustning och dessutom en fantastisk utsikt eftersom det ligger vid takterrassen.

Receptionen
I Takterrassens reception finns också ett rum som kan användas för hårvård, fotvård mm, eventuellt i Samarbete med Humana.
– Receptionen är navet i Takterrassen och den kommer att vara öppen minst tre timmar per dag, berättade Kenneth Levin. Men vi arbetar på att öka antalet timmar till 6 eller 8 per dag.
Det ser ut att finnas möjlighet att få bidrag från Gävle kommun till det. Det är ingång till receptionen från både Muréngatan och från innegården. Där finns också en samlingslokal som kan användas för gemensamma måltider, möten av olika slag och kanske också underhållning, kanske en musikkväll då och då. Det är också planer på att ordna varu- och kaffeautomater.
– Vi vill ha in önskemål på vilka tjänster som ska kunna erbjudas i receptionen, till exempel utskrift, hjälp med bokning av biljetter till olika evenemang, boka städning, gym med mera, sa Lars Tobé.
I receptionen planeras också en digital informationsskärm som ska kunna länkas till varje lägenhet.

Enkät
I samband med senaste Husrådet delades en enkät ut och den visar att det finns stort intresse för boule, gemensamma resor och musikkvällar.
– Vi för även diskussioner med alkoholhandläggarna på Gävle kommun om vi ska kunna erbjuda även ett glas vin eller öl i samband med gemensamma måltider, sa Kenneth Levin.

Avtal
I februari blir det dags att betala kontantinsatsen, vilket måste ske cirka 4 månader före inflyttning och beloppet ska vara minst 10 procent av köpeskillingen, minus den handpenning som redan betalats in av köparna.
Upplåtelseavtalet kommer att skickas ut till köparna i god tid.

Inflyttning
Inflyttning är planerad till 15 juni-15 juli. För att undvika köbildning vid hissarna kommer inflyttningen att ske succesivt där var och en får ett datum. Flyttschemat kommer att presenteras vid nästa Husmöte, preliminärt i februari. Datum för det mötet meddelas senare.

Frågor och förslag
- Det vore bra om samlingsrummet vid receptionen förses med bokhyllor så kan man ställa dit böcker som kan lånas av alla boende.
Bra förslag, tyckte projektambassadörerna.
- Vilken typ av låssystem blir det?
Det blir en vanlig lägenhetsnyckel samt kodlås och porttelefon vid entrédörrarna. Nycklarna kan delas först sedan slutbesiktningen av lägenheterna är genomförd.
– Varför blir det inte kodlås med nyckelbricka?
Kostnaden blir orimligt hög för inköp samt förvaltning och underhåll. Om någon senare vill installera en annan typ av lås måste det först godkännas av bostadsrättsföreningens styrelse.
– När blir garaget och parkeringsplatserna klara?
Garaget kommer att bli klart cirka den 1/11 2017 med parkeringsplatserna på andra sidan Muréngatan ska vara klara till inflyttningen. De som bokat garageplats kommer att erbjudas parkeringsplats tills garaget är klart.
- Hur många parkeringsplatser har motorvärmare?
De flesta av parkeringsplatserna kommer att förses med motorvärmaruttag.
– Hur blir det med försäkringar?
Var och en måste teckna en egen hemförsäkring och informera sitt försäkringsbolag om den nya bostaden och att det är en bostadsrättsförening för att få rätt sorts försäkring.
– Kommer det att finns mangel i tvättstugan?
Bra förslag, tyckte projektambassadörerna och lovade att se till att det blir en mangel.
– Hur ser ekonomin ut för projektet och bostadsföreningen?
Enligt Kenneth Levin så följer projektet den ekonomiska planen. Regeringen har ändrat reglerna för bidrag till Trygghetsboenden så att det inte längre gäller bostadsrättsföreningar, men det påverkar inte Takterrassen.
Interimsstyrelse och intressegrupper
Projektambassadörerna Kenneth Levin och Lars Tobé uppmanade alla att anmäla sig till poster i interimsstyrelsen och till de olika intressegrupper som kommer att bildas.

Nästa Husråd
Nästa Husråd blir i februari 2017 och datum meddelas senare.