– När vi nu slår upp portarna för våren vill vi erbjuda något unikt och välarbetat, berättar köksmästare Leif Klövstedt. Restaurangen serverar mycket fisk och skaldjur på menyn men kötträtter och vegetariska ligger mig och en stor publik minst lika varmt om hjärtat.

Tallriken som serveras består av i stort sett hela fågeln i fyra olika komponenter. Anklårskroketten är gjord på anklåret samt vingen där tillagningen skett i ankfett under låg temperatur, köttet har sedan plockats från benet och blandats upp med schalottenlöksconfit smaksatt med äppelmust och en krämig béchamelsås. Därefter paneras en "boll" av blandningen i pankomjöl och vid servering friterar köket kroketterna. Såsen är kokad av skrovet och halsen samt smaksatt med rödvin och smör. Levern på ankan är mixad och bakad till en ankleverterrin typ en ankleverpastej. Slutligen steks ankbröstet, saltas och trancheras. Till ankan serveras en puré gjord på rostad blomkål.

– Svensk Anka från Munka Ljungby var som sagt svenska kocklandslagets val av huvudråvara när tävlingarna i Luxemburg och Culinary World Cup avgjordes 2018 där den var med och tog hem ett guld. En mycket bra råvara är det tveklöst och vi hoppas att ni som väljer den på Axmar Brygga verkligen uppskattar den då vi glädjer oss i att kunna servera svensk anka på menyn samt att vi värderar en djurvänlig uppfödning högt.
Vill ni testa den här kulinariska maträtten så finns den begränsat nu på våren. Till sommaren tar vi in andra råvaror då menyn byts ut till mer somriga smaker. Självklart har vi ett gott utbud av andra maträtter på menyn där även Axmar Bryggas klassiker finns med samt några nya rekommendationer från köket.

Hela smakrika menyn hittar ni på restaurangens hemsida http://www.axmarbrygga.se
Smaklig måltid och varmt välkomna!

Kontakt: kontakt@axmarbrygga.se
Telefon: 0297 32 000
För mer information: http://www.axmarbrygga.se