Få saker slår en utekväll ute i trädgården. Vad behövs för att skapa en minnesvärd afton? God mat, bra sällskap och sist men inte minst passande trädgårdsmöbler.

Vad ska du tänka på när du väljer dina trädgårdsmöbler? Det viktigaste är att köpa ett set som passar det lediga utrymmet. Med andra ord, har du en liten trädgård får du anpassa dina möbler till den. Har du en större kan du givetvis införskaffa ett långbord, många stolar och kanske även solstolar.

Det bästa är att välja möbler som går ihop med husets inredning. Det är ett perfekt sätt att skapa en bra helhetsbild och känsla.

Pittoreskt eller skandinaviskt

Pittoreskt eller skandinaviskt? Vilken stil passar dig och din trädgård. Som du kanske redan gissat finns det ett ganska stort utbud av utemöbler både när det kommer till beståndsdelar, prisklasser och stilar.

Vill du skapa en fransk cafékänsla kan du satsa på mindre och nättare möbler med rutiga dynor. Gillar du det enkla och skandinaviska kan du givetvis köpa möbler med rena linjer och vita textilier.

Glöm inte att det är just textilierna som bidrar mycket till själva känslan ute i trädgården. Stora, små, rutiga, flerfärgade eller enfärgade? Ja, varianterna är många och det är fantasin som sätter gränserna som det fint heter.

När du väljer

Tänk på att underhållet spelar stor roll för trädgårdsmöblerna. Väljer du att köpa trämöbler kan du räkna med en kontinuerlig oljning för att behålla deras färg och förlänga dess livslängd. Trämöbler tål inte regn ,vilket betyder att de absolut måste förvaras inomhus under hösten och vintern.

Plastmöblerna är lätta att underhålla. De kan stå ute i regn och snö utan att förlora vare sig färg eller form. De är dessutom billigare men anses stå för en lägre sittkomfort.

Dynor och textilier ska hållas borta från fukt och ska rengöras efter varje säsong du använt dem. Följ gärna anvisningarna om hur du ska underhålla dem.