En del har det lätt att odla fram mycket skägg, för andra är det lite svårare. Oavsett vad för slags skägg du har, så är det viktigt att du ser till att sköta om det på rätt sätt. Det är alltid snyggare med ett välvårdat skägg, än ett som är vildvuxet.

Något du bör göra, om du har skägg, det är att ha en så kallad daglig skäggrutin. Ofta talas det om att ha en bra ansiktsvårdsrutin. Samma gäller för skägg. Då det är en del av ansiktet, så blir det under dagen både smutsigt och svettig. Det kan vara bra att ha ett skäggschampo för att tvätta det med. Det är då ett schampo särskilt framtagen för skägg. Kombinera det gärna med ett skäggbalsam.

Vårda ditt skägg

Du bör inte bara tvätta skägget med skäggschampo, utan även ta hand om det på andra sätt. Du kan efter du har tvättat skägget även preppa det, som det heter. Det genom att använda skäggolja i det. En sådan olja återfuktar både skägg och ansikte på bra sätt. Du som vill satsa på att styla ditt skägg, du kan göra det med hjälp av olika produkter. Bland annat finns det skäggvax som gör att du kan forma det som du vill ha det. Det ger även bra smörjning av skägget.

Du bör även vårda skägget på andra sätt. Bland annat kan det vara bra att ha en särskild skäggtrimmer, för att kunna trimma och klippa det ibland. Sedan är det även att rekommendera att du har en kam, så att du kan dra igenom ditt skägg under dagen.