SHANTILOCO. 31/7-04/08. Ett möte med focus på rörelse

4/7, 2019 kl. 20:00

Sommaren 2019 öppnar Shantiloco sina portar för sin 3e årgång.

Rörelse, focus, god mat, hängivenhet, nya upplevelser är de som Shantilocos skapare vill kommunicera.
För små pengar kommer ett fullpackat schema 31/7 - 04/08 på en gård emellan bollnäs och Järvsö.

Mer än 10 år efter att den svenska gruppen i Shantiloco Temeat tog studenten ifrån kungliga svenska balettskolan i Stocholm och gav sig ut i det böljande landskapet som är Dansbranchen så är dom nu återigen tillbaka i Sverige. För en brinnande vecka i slutet av Juli och början på augusti vill dom nu erbjuda sina verktyg och tränings metoder inom det dom varit aktiva i. Samt i det som dansen har fört dom vidare in I.

Sommaren 2017 drog dom ihop sina huvuden och gjorde en första årgång utav Shantiloco för att känna på varandra och förstå hur och på vilka sätt man kunde dela med sig av kunskap medans fortfarande vara öppen att lära utav varandra.

2018 öppnade de upp för allmänheten och de blev ett sprakande möte med deltagare ifrån 7 olika länder samt folk ifrån byn backarna bara några gårdar bort.
Då kände teamet av att det blir ännu viktigare att fortsätta vara öppen för vad man kan lära av varandra och frågan kom ofta upp: hur skapar man en omgivning där deltagare känner sig så trygga att det fria utrycket kan få träda fram.

I år ligger samma schema som de 2 föregående åren på planeringen, självklart strösslat med skräddarsydda kvällsaktiviteter och utflykter.

På mornarna öppnar vi dagen med en dynamisk klass utav Jivamukti Yoga. Ledda utav våran lärare Raquel Miro. Certifierad 2013 undervisar Raquel dagligen på sin egen dans skola casa del moviment (https://www.casadelmoviment.com)
Raquel ser till att alla är bekväma under klassen, och med handfast guidning tar hon med oss fysiskt och mentalt under 2 svettiga men behagliga timmar.

Frukost väntar för dom som tar sig ur studion och in i köket. hembakat bröd och ett omsorgsfullt bord fullt med godsaker värdiga en utsträckt och stärkt kropp.

Innan lunch så Kommer nästa pass i studion.
Där Sarah Stanley och Daniel Staaf Leder oss igenom en improvisations klass där vi får chansen att utforska våra kroppar och våra sinnen guidade utav dessa erfarna dansare som under flera år jobbat på broadway showen sleep no more i New York https://mckittrickhotel.com/sleep-no-more/
Nu är de båda professionellt aktiva I centrala Europa
Erfarenheten av att arbeta med immersive theatre ger oss nya sätt att relatera till rummet. Dom vi delar rummet med, och framförallt till rollen man själv spelar.

Efter bjuds vi in till köket återigen för att få i oss en bit lunch innan vi har tid för oss själva att njuta utav den natursköna omgivningen som erbjuder djupa skogs promenader, Ljusnan som är korta 10 minuters bilfärd bort, eller vackra hästar på hästgården bredvid. eller bara ta det lugnt och få lite egen tid.

Innan kvällsmålet så har vi 2 timmar thaimassage som våran lärare Carl Staaf guidar oss igenom.
2 och 2 får vi spendera en timma utav att ge och en timma utav att ta emot.
Det vi får lära oss är ofta inte det man väntar sig. Det kan vara mins lika svårt att ta emot våran partners välvilja som mottagare liksom att kalibrera trycket i tummarna när man är aktiv och vill ge sin partner en härlig avslappnande stund.

Efter rullar vi återigen ut ur studion för att hitta ett uppdukat bord med godsaker.
All mat är omsorgsfullt lagad på plats utav våran köksteam, att använda oss av så mycket lokalt och ekologiskt odlat är någonting som har blivit en självklarhet efter många års aktualitet i Shantilocos interna diskussioner.

Under veckan finns också möjligheter att boka privata sessioner med dem ifrån teamet som erbjuder terapeutiska praktiker.
Thaimassage
Kraniosacral behandling
Eller privat Yoga session om man har nått speciellt man undrar över.

Målet med veckan är att vi ska få lära känna så mycket nytt folk som möjligt och kunna inspirera samtidigt som man kan låta sig själv bli inspirerad säger teamet när jag frågar vad de viktigaste med Shantiloco är.

5 dagars undervisning, helpension och plats att slå upp sitt tält.
prislappen landar på 1500 sek.

För mer information surfa in på- http://www.shantiloco.com/index.html
och få de senaste nyheterna på
FB: Shantiloco - https://www.facebook.com/Shantiloco/?modal=admin_todo_tour
eller
Instagram: Shantiloco

Vi ses !

erik lobelius

erik lobelius

Lobelia arts

Från Bollnäs, Hälsingland

Medlem sedan 2019-07-01

SHANTILOCO.
Vi är ett team av kompisar som alla är utbildarde och professionella dansare. På senare år har vi vidareutbildat oss emot, yoga lär... Läs mer

Vad vill du läsa?

Publicera

Mer läsning

Facebook

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Hjälp

Stäng

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer