Det kan du göra genom att satsa på akustikpaneler och ljudabsorbenter. Det du bör göra först är att utgå från de förutsättningar som rummet har. Detta påverkar ditt val av vilka ljudabsorbenter du ska ha och hur många. Sedan så beror även en hel del på hur du väljer att placera alla högtalare. Det är mest optimalt att placera dem så att de spelar mot en kortvägg. De andra enheterna kan du sedan placera i en cirkel mot det ställe där du ska sitta och titta.

Placering av akustikpaneler och absorbenter

Sedan var det ju detta med att placera absorbenter och akustikpaneler. Du behöver dels ha absorbenter längst väggarnas långsidor. Hur många beror på hur stort rummet är och även hur stora absorbenter du har. Det är även bra att placera en eller flera absorbenter bakom dig, där du ska sitta. Samt även på den kortsida som filmduken och fronthögtalarna befinner sig på

Du kan välja själv hur du vill att dina absorbenter ska se ut. Dessa finns i dag i en massa bra former, storlekar och färger. Det finns alltså en massa olika möjligheter för dig i valet av dessa.

Välja rätt storlek

Välj rätt storlek på dina akustikpaneler samt dina absorbenter. Om det är ett stort rum så vill du inte fylla det med en massa små. Det är bättre då att välja större och färre. Har du ett mycket litet rum är det dock bra att ta sådana som är i mindre storlek. Se till att anpassa det hela efter rummet storlek helt enkelt.