Inte alla har tänkt på att skaffa kondomer online före. Dock handlar säker sex, eller säkrare sex inte alltid om ett samlag. För det finns annat att göra, tillsammans, som inte bara innebär detta.

Oavsett om du är ung och ny på dejtande, eller äldre som glömt bort lite hur man gör, så ger vi här lite råd om hur säkrare sex kan gå till. 

Sex på ett säkrare sätt

När man talar om säkrare sex, så handlar det oftast främst om att minska riskerna för att överföra könssjukdomar. Som tur är så finns det ju faktiskt flera sexaktiviteter som inte innebär någon risk alls för könssjukdomar. Dock kan det alltid vara bra att ha Durex kondomer med dig, ifall att!

Sex är inte alltid liktydigt med ett samlag. Det går bra att ha det utan att det finns ett så kallat inträngande. Det ni kan göra tillsammans är att lära känna varandras kroppar med händerna. Det går att smeka och massera din partner på en massa sätt. 

Ett annat sätt att ha säker sex på, det är helt enkelt att onanera tillsammans, eller att kramas och pussas, med eller utan kläder. Eller varför inte bara sitta och hångla en stund. Det är något många äldre kanske glömmer bort, att det är ju faktiskt ganska mysigt. 

Säker sex vid samlag

Givetvis är det ju så att till slut vill man kanske ha sex tillsammans, som innebär samlag. Se då till att ni använder er av en kondom och ett vattenbaserat glidmedel som till exempel Pjur Glidmedel. Även vid munsex rekommenderas det att ni använder kondom. 

Satsa på närhet

Ett annat sätt att ha säker sex på, det är att satsa på närhet. Idag finns det vissa sexterapier som helt enkelt går ut på att man ska börja med att smeka varandra med kläderna på. Sedan ta av ett plagg, per kväll! Efter att alla kläder är av, efter att visst antal kvällar, så kommer nästa utmaning, att smeka varandra, på ett icke-sexuellt sätt.