Pennor, pärmar, papper eller block? Vad behöver ditt kontor och hur ska du gå till väga för att göra rätt vid beställning?

Bland det viktigaste du ska ha i åtanke är att sätta ihop en budget som följer företages ekonomiska möjligheter. Hur mycket kan firman avse för kontorsmaterial? Bör en beställning göras varje månad och till vilket värde? Kan du köpa större mängder av artiklar till sänkt pris som kan användas framöver, tillåter budgeten en sådan form av inköp eller inte?

Planering är allt

Planering är alltid en viktig del när du ska göra en beställning av kontorsmaterial. Tänk på att olika saker tar slut under olika tidpunkter vilket kan leda till att du kan behöva beställa in kontorsmaterial tidigare än beräknad.

Tänk på följande:

• Håll gärna koll på lagret. Vad finns där och vad håller på att ta slut?

• Börja på en ny lista (helst digital sådan) direkt efter en färdig beställning och skriv upp allt som kommer upp under tiden.

• Finns det några artiklar till extra pris? Då kan du gärna beställa lite fler. På det sättet sparar du pengar i det långa loppet. Tänk att en större beställning kan ta lite mer plats i lagret. Så ta hänsyn till ledig plats innan du tar ett sådant beslut.

Vissa företag har utökat sina utbud

Förutom de självklara kopieringspapper och pennorna har en del leverantörer utökat sina utbud för kontoren. Idag kan du hitta både kaffe, muggar, socker och kakor i sortimentet. Är detta positivt? Så klart är det det. Att kunna handla både kontorsmaterial och kaffe via en och samma leverantör underlättar ganska mycket.