Som gåvomottagare blir man oftast glad för vilken liten gåva som helst, men något mer personligt skulle man förstås föredra att få.

Här kommer vi att lista några idéer på personliga gåvor att ge bort. Presenter som garanterat kommer att uppskattas av mottagaren!

Personlig mössa

I detta land med flera månaders kyla varje år, uppskattas garanterat en varm och skön mössa att få som present.

Vanliga gråa mössor känns väl lite tråkigt att ge bort, men mössor med tryck låter genast mycket trevligare.

Vilket tryck ska man välja på mössan då? Det går att trycka personliga texter på mössan, så låt fantasin flöda! Här är några exempel på tryck:

● personens namn

● personens favoritband, favoritfilm eller liknande

● något kul uttryck ni brukar använda tillsammans

Kepsar med tryck

Under den ljusare delen av året är det skönt att bära keps. Enligt samma princip som ovan, kan också kepsar med tryck vara en utmärkt idé för en mer personlig gåva.

Tänk dock noggrant på några saker innan köp. Se till att:

● färgen på kepsen gillas av personen i fråga, eller att den är någorlunda diskret och passar med det mesta i klädväg

● trycket känns okej att bära bland folk en hel dag - undvik vulgära ord till exempel

En trevligare variant av choklad

Choklad gillas av de allra flesta människor, och är därmed ett rätt säkert kort. Det existerar fina chokladaskar förstås, men de är rätt opersonliga och det känns tråkigt att ge bort sådana som gåva.

Lyckligtvis finns det många olika företag som tillverkar personliga chokladaskar på beställning. Det är möjligt att beställa en chokladask med bland annat:

● egen bild

● eller valfri text

Detta kommer garanterat att uppskattas av vännen, och chokladasken kommer högst troligen att sparas som minne trots att chokladbitarna är uppätna för länge sedan.

Fotoalbum

Har du och vännen tagit många bilder ihop under årens lopp? Då kan ett fotoalbum vara på sin plats. Det är både kul och nostalgiskt att kolla igenom gamla bilder på trevliga minnen med vännerna.

Har ni däremot endast tagit ett par bilder ihop, är ett fotoalbum inte en så tokig idé ändå. Många tjänster på internet erbjuder att skapa ett fotoalbum med en del text också. Lägg in alla de få bilder ni har ihop, och skriv exempelvis:

● en personlig dikt

● om någon trevlig händelse ni upplevt tillsammans

● några punkter om varför du gillar personen i fråga

Graverade kärl

Alla vet vilket kaos det kan vara på diskbänken hemma hos en stor barnfamilj. Att ge en dem ett set med graverade kärl med alla familjemedlemmars namn kommer garanterat att vara en hit.

Kärl används ju varje dag, så vad är inte bättre än att få personliga kärl? Att kombinera praktiskt med personligt är aldrig en dålig idé.

Praktiska kärl som lätt kan graveras är bland annat:

● glas 

● muggar 

● tallrikar

● bestick 

Sammanfattning - gåvor med tryck

Att få en mössa eller en keps med tryck i present kommer säkert att gillas av de flesta. Huvudbonader används dagligen av många, och med en personlig text kommer det att kännas ännu roligare att gå omkring med dem på huvudet.

Ingen tackar väl nej till en snygg ask med choklad? Är asken dessutom prydd av en personlig bild eller en kul text blir gåvomottagaren garanterat ännu gladare.

Ett fotoalbum med fina bilder och personliga texter är både nostalgiskt och rörande, och är en utmärkt gåvoidé.

Graverade kärl tas tacksamt emot av de flesta, eftersom de är både praktiska och personliga.