Förutom enkelheten en vinteroverall erbjuder, fyller den en mängd viktiga funktioner vad gäller bekvämlighet. Den är:

 Varm – Lämplig så fort det är minusgrader ute, oavsett aktivitet på agendan.
 Heltäckande – Ingen snö slinker in vid ryggen som det kan göra när barnen har
vanliga täckbyxor.
 Hållbar – Många overaller för barn håller i flera vintrar även för de mest aktiva
barnen.

Även större barn brukar uppskatta vinterklädesplagget. Det är något särskilt med den friheten som erbjuds av att vara heltäckt i en varm och skön overall. Barnen kan kasta sig utför backarna, slänga sig i snöhögar eller rulla runt på marken utan att bli vare sig blöta eller kalla.

Det är vintern i ett nötskal, när den är som allra bäst. På skolor runt om i landet är det ingen ovanlig syn med massor av glada barn i full overallmundering. Barn själva är ofta glada över sina overaller och nu för tiden kommer de i alla möjliga tänkbara färger, med olika mönster och designerdetaljer. Det gör det roligt att shoppa loss
efter snygg overall som barnen tycker om och längtar efter att ta på sig när vädret påkallar lite varmare plagg. Några bra tillverkare av barnoveraller med bästa kvalitet är Reimas,https://www.reima.com/se/Barnkl%C3%A4der/Ytterplagg/Overaller/c/k33 , Polarn och Pyret samt Didriksson.

Förutom de renodlade vinteroverallerna har det på senare tid blivit populärt med så kallade skaloveraller. De är ofta lite tunnare och passar bra på hösten och våren, när det blåser eller är lite småkyligt i luften. Skaloveraller brukar vara vindtäta och fodrade, samt rejält slitstarka, vilket gör dem lämpliga för små och aktiva barn. Några exempel på skaloveraller hittar ni här: https://www.reima.com/se/Barnkl%C3%A4der/Ytterplagg/c/k3 .

En barnoverall är nästan ett obligatoriskt plagg som småbarnsförälder, på grund av alla fördelar och den smidighet den erbjuder. Det är faktiskt inte helt orimligt att påstå att
overallen är det ultimata vinterplagget för barn!